/ - FOTO: SDP
06/12/2023 u 13:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanić: Ubrzanje puta ka EU poslije izgubljenih godina

On je dodao da je najbolja politika EU od njenog osnivanja je upravo politika proširenja i sve zemlje koje su postale članice su značajno popravile standard svojih građana

U organizaciji grupacije poslanika Evropskog parlamenta iz socijadlemokratske i demokratske grupacije (S&D) u protekla dva dana u Briselu je organizovan sastanak sa predstavnicam sestrinskih partija regije, Turske, Ukrajine i drugih kandidata. 

U ime Socijaldemorkatske partije Crne Gore poslanicima EP se obratio Mirko Stanić, član Predsjedništva SDP, koji je istakao da je podrška Crnoj Gori na putu pristupanja EU potrebnija sada nego bilo kada prije.

- Tri izgubljenje godine, od dolaska klerikalne vlasti nastale poslije izbora 30.avgusta 2020-te godine, ali i nekoliko ranije izgubljenih godina - dovele su do toga da Crna Gora od zemlje predvodnice u procesu integracija, danas predstavlja primjer kako ne treba raditi. Naš cilj je jaka Crna Gora u jakoj EU, a snage koje ne žele EU kao relevantnu geostratešku silu su značajno doprinijele udaljavanju Crne Gore sa njenog evropskog puta - kazao je Stanić.

On je dodao da je najbolja politika EU od njenog osnivanja je upravo politika proširenja i sve zemlje koje su postale članice su značajno popravile standard svojih građana, unaprijedile demokratske institucije i osnažile svaku pojedičnu zemlju.

- Zbog toga je sada na svima zadatak da kroz novi krug učlanjenja, prekinemo najduži period bez proširenja od pada Berlinskog zida.SDP ostaje čvrsto opredijeljena, da zajedno sa našim evropskim partnerima, doprinese ubrzanju puta naše zemlje ka EU i cilju da postane prva naredna članica EU" - zaključuje Stanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:44