Ugljanin  / Foto: FONET/DRAGAN ANTONIć
12/01/2023 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sulejman Ugljanin u posjeti Crnoj Gori: Bošnjačka stranka vodi mudru politiku

BS je primjer kako se na najbolji način zastupaju interesi svog naroda i države, kazao je on

Delegacija Stranke demokratske akcija (SDA) Sandžaka posjetila je Crnu Goru, a predsjednik ove stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa funkcionerima Bošnjačke stranke u Podgorici. 

Ugljaninin je na sastanku istakao da se BS dobro pozicionirala na političkoj sceni Crne Gore.

- To su potvrdili i posljednji lokalni izbori, na kojima je Bošnjačka stranka ostvarila značajan rezultat- smatra Ugljanin. 

Istakao je da BS vodi mudru, evropsku i evroatlantsku politiku i da je primjer kako se na najbolji način zastupaju interesi svog naroda i države.

Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije države, kao i o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori, Srbiji, ali i regionu.

image
-FOTO: BS

Prema riječima Admira Adrovića, generalnog sekretara BS, uloga ove partije u političkim procesima Crne Gore u posljednjih 15 godina je itekako značajna.

- Bošnjaci, kao narod, su zahvaljujući mudroj politici BS, aktivni sudionici procesa odlučivanja. To je interes bošnjačkog naroda, koji ne želi da bude na marginama društveno-političkog života. U tom smislu, značajna nam je i podrška koju dobijamo od strane SDA Sandžaka. Bošnjačka stranka je glas Bošnjaka u Crnoj Gori, mi smo dobili emanet da interese bošnjačkog naroda zastupamo na najbolji način - zaključio je Adrović. 

Delegaciju SDA Sandžaka osim Ugljanina činili su i poslanici SDA Enis Imamović i Selma Kučević i šef Sekretarijata stranke Merfid Kamešničanin.

Ispred BS, osim Adrovića, sastanku su prisustvovali potpredsjednici Damir Gutić i Jasmin Ćorović, portparol Adel Omeragić, kao i član GO Amer Halilović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:38