Zoran Mikić / URA
01/08/2022 u 20:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Na Skupštini će se pokazati ko je za ulazak u EU

Izborom četiri ugledna pravnika - profesora Pravnog fakulteta Radoja Koraća i Nebojše Vučinić i advokata Fikreta Kurgaša i Dragana Šoća kompletiraće se Sudski savjet i ispuniti prva od tri glavne obaveze na putu evropskih integracija i zatvaranja pregovaračkog procesa, poručio Zoran Mikić

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić ocijenio je u ponedjeljak da će se na vanrednoj sjednici Skupštine pokazati ko je za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, a ko nije.

Mikić je to navdeo u odgovoru poslaniku Demokratske Crne Gore i predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momu Koprivici koji je kazao da se sudije Ustavnog suda nisu izabrale jer Građanski pokret (GP) URA i Socijalistička narodna partija bježe od izbora.

Direktor URA-e je kazao da ne želi da od važnog, nacionalnog pitanja kakvo je izbor članova Sudskog savjeta, "pravimo dnevnopolitički rijaliti šou"

Prema njegovim riječima, sa izborom četiri ugledna pravnika - profesora Pravnog fakulteta Radoja Koraća i Nebojše Vučinić, kao i advokata Fikreta Kurgaša i Dragana Šoća - kompletirati Sudski savjet i time ispuniti prva od tri glavne obaveze na putu evropskih integracija i zatvaranja pregovaračkog procesa.

Crna Gora, kako kaže, ima veliku šansu koju mora iskoristiti i u tom pravcu očekuje podršku svih poslanika koji, makar i deklarativno, promovišu evropske politike.

"Dok su se neki bavili najnebitnijim stvarima u državi, drugi su rješavali najsloženije probleme u državi. Brzo ćemo sve vidjeti - ko je za EU, a ko za interese nekih drugih centara moći", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:49