/ - фото: УРА
09/05/2022 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Правда кренула, хапшење Јовановића најбољи одговор

Поред бројних опструкција оних који су годинама уназад Црну Гору приватизовали и претворили у криминални полигон данас ипак имамо тужилаштво које даје резултате, наводе из УРА

Хапшење предсједника Привредног суда Блажа Јовановића и још десетак особа због сумње да су у претходном периоду, злоупотребом службеног положаја и другим кривичним дјелима, оштетили државу за више десетина милиона еура најбоља је потврда да је правда у Црној Гори кренула и да је више нико не може зауставити, саопштили су из ГП УРА.

- Поред бројних опструкција оних који то и данас чине јер им не одговарају реформе у тужилаштву, оних који су седам мјесеци опструирали избор Тужилачког савјета, оних којима не одговара владавина права, оних који су годинама уназад Црну Гору приватизовали и претворили у криминални полигон данас ипак имамо тужилаштво које даје резултате - наводи се у саопштењу.

Истичу да је УРА мјесецима истрајавала да би се десиле промјене у тужилаштву и да би криминал добио одговор какав и заслужује.  

- 43. Влада Црне Горе на челу са премијером Дританом Абазовићем дала је обећање да ће јој један од главних приоритета бити бескомпромисан обрачун са криминалом и корупцијом и ово су резултати којим се већ сада може похвалити. Резултати Владе и у наредном периоду даће најбољи одговор критикама оних који су седам мјесеци чували фотељу бившег главног специјалног државног тужиоца који је овакве предмете стављао у фиоке. Ово је и најбољи одговор на њихове тврдње да ће се ДПС вратити и имати утицај на процесе борбе против криминала и корупције.

Оно што у наредном периоду треба урадити јесте још већа институционална заштита свих оних који су укључени у процесе борбе против криминала и корупције и додатно оснаживање институција који се тим послом баве (инфраструктурно, финансијски, безбједносно...).

Подршка цијелог друштва је јако битна у процесу владавине права а уз предан рад надлежних Црна Гора ће испунити услове да врло брзо постане пуноправна чланица ЕУ - саопштили су из ГП УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:26