/ foto: ivan petrović
07/08/2022 u 14:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Abazović imao kontakte sa licima povezanim sa islamskim ekstremistima

ANB je iskoristio amaterski odnos Abazovića i nedostatak elementarne bezbjednosne kulture i njegove kontakte sa licima koja jesu pod mjerama najvećih zapadnih obavještajnih službi, naveo je on

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da je "ovo je školski primjerak zloupotrebe službe u političke svrhe. Ovakvi propagandni materijali su godinama izrađivani u ANB protiv političkih oponenata Đukanovića i DPS mafije.

image
FOTO FEJSBUK

- ANB je iskoristio amaterski odnos Abazovića i nedostatak elementarne bezbjednosne kulture i njegove kontakte sa licima koja jesu pod mjerama najvećih zapadnih obavještajnih službi, za konstruisanje ovakvih spinova i montaža. Abazović jeste imao kontakte sa licima koja se povezuju sa ekstremnim islamskim radikalizmom i ekstremizmom, i koja su kao takva pod mjerama i pažnjom najvećih zapadnih obavještajnih službi. Ipak, ti kontakti su više dio šarlatanskog karaktera Abazovića koji, bez ikakve kontrole i rezerve, uspostavlja kontakte sa licima, sa kojima nijedan premijer nikada ne bi smio da ima bilo kakvu kumunikaciju. S druge strane, zadatak ANB je bio da upozori premijera da su lica sa kojima je ostvario kontakte, bezbjednosno interesantna i da sa njima ne smije da ima komunikaciju. Vašarsko-žovijalni karakter Abazovića i njegova sklonost ka komunikaciji sa kriminalcima, tajkunima, agentima, starletama, švercerima, makroima, je od strane DPS struktura u ANB ocjenjena kao pogodna za diskreditaciju- naveo je Medojević.

Poručuje: "Narativ je da je Dritan dio ekstremnih radikalnih islamskih struktura, kako bi ga diskreditovali kod partnerskih službi SAD, koje su posebno osjetljive na ovaj vid terorizma. Šef ANB Savo Kentera i bivši ministar odbrane Peđa Bošković su već pokazali svoju sklonost ka ovakvim “uradcima” kada su pokrenuli obskurni portal “UDAR” protiv DF, pred izbore 2020".

- Očigledno da Dritan ne kontroliše Vladu niti ANB i da ovakva situacija samo doprinosi eskalaciji krize. Ostavka Abazovića bi bila logičan odgovor na situaciju gdje njegova Vlada radi protiv njega. Ako već ne može da smijeni Kenteru- saopštio je Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:22