Мартиновић, Конатар / - Мартиновић, Конатар
21/01/2022 u 11:36 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мартиновић: Издаја УРА-е кренула од устоличења на Цетињу; Конатар: Оптужујете без доказа

Мартиновић је казао да када не би било ријечи "издаја" и "превара", да би се лако за то нашла друга ријеч: "Онда само кажете УРА", поручио је он

Одбор за безбједност и одбрану усвоио је једногласно предлог о контролном салсушању поводом запљене око 400 килограма кокаина у магацину Волија. Тако је планирано да буде саслушан Дејан Вукшић (АНБ), прдставник Тужилаштва, Здравко Кривокапић премијер, Дритан Абазовић потпредсједник Владе и Зоран Брђанин директор полиције.

Политички актери су под утицајем поводом актуелних ситуација око евентуалне смјене Владе. Тако да је и та тема била једна од водећих на Одбору. Сједницу је обиљежила расправа о "издаји УРА-е".

(ВИДЕО) Катнић: Кокаин чистоће 96 одсто, Воли слао дописе надлежнима

Кнежевић: Дјелови одређених структура наставили послове бившег режима

-Ова сједница је заказана јер су институције Црне Горе у општој парализи... Нашли смо се у ситуацији да је у Црној Гори магационер постао национални херој а шпедитер национални издајник....Налазимо сe у шизофреној ситуацији, када одлазећи Главни специјални тужилац тврди да су немаром или намјером пропуштене три тоне кокаина у 2021. и да за то нико није одговарао..-.казао је између осталог Милан Кнежевић који пресједава Одбором.

Додао је да "одлазећи премијер има податке који су под ознаком тајно, у којима оптужује Абазовића за везе са нарко картелима а то не пријављује". Кнежевић сматра да сличност случаја породице Крстовић и случаја Воли је идентична, и  нема разлике осим у фази извиђаја.

- Оно што је мени неприхватљиво је да дјелови одређених безбједносних и политичких структура, судећи по ономе што су рекли и Абазовић и Кривокапић, настављају послове бившег режима а то је шверц наркотика и цигарета..-нагласио је Кнежевић.

Он је додао да сматра да је ухапшени шпедитер невин у случају запљене кокаина у магацину Воли.

Конатар: Покушај криминализације Абазовића

Милош Конатар (ГП УРА) казао је да апсолутно сваки детаљ који је везан за било какве противзаконите активности треба испитиати и додао да даје подршку за иницијативу за контролно саслушање.

- Двије тоне кокаина се не шаљу први пут, било их је и прије...било ко да буде на власти никад се у Црној Гори више не смије десит да се Црна Гора може преознат као раскрсница шверца и да је дрога свуда на улици, да је могу узети основци...-додао је Конатар.

Он је поручио ако било ко има било коју информацију за њега или за Абазовића да слободно поднесе кривичну пријаву  и додао да га покушај криминализовања потпредсједника Владе подсјећа на 2000. годину и случај Зорана Ђинђића. Како је казао  "то је исти тај мрак".

Кнежевић је на Конатарово поређење Абазовића са Ђинђићем казао да је добро информисан и да  "Абазовићу не пријети опасност од криминалних група, већ само од неких љубоморних ђевојака и да Абазовић може страдати само од неког лака за нокте".

Мартиновић: Ванредни избори решење

-Шта год урадили, господину Бечићу и мени и нама у Демократама је изузетна част да нас смјењују највећи издајници у историји Црне Горе- поручио је Владимир Мартиновић (Демократе) Конатару.

Мартиновић је поручио Абазовић "да му не падне на памет да покушпава да ради оно што је радио Вељовић, јер му даје ријеч да му то неће поћи за руком". Додао је да треба да буде позван на саслушању и Абазовић.

-... Није ми јасно како неко може да прича о томе, када имате кординатора безбједносних служби и некога ко је  посјећивао господина Љуба Биговића, једног од криминалац...како можете да очекујете и обећавате да ће бити ријешено  убиства Душка Јовановића а да управо са његовим налогодавцима и тајкунима припремате прекрајање изборне воље грађана. Ја разумијем да је много лакше бити лажна жртва а теже признати да је неко уцијењен...-поручио је Мартиновић и додао да ако не могу више заједно да је најчаснији пут да се иде на ванредне парламентарне изборе.

Он је додао да је "издаја кренула од устоличења на Цетињу", мислећи на УРА-у.

- Да нема колеге Мартиновића, требало би га измислит..Када сам колеги Мартиновићу понудио ријеч он је рекао да је не прихвата од издајника, зато сам помену кућно васпитање...Он је најбоља анти-реклама...Замислите колико морате да будете политички некоректни да оптужујете без доказа, нека колега поднесе пријаву због тога да "иза овога што се дешава политички стоји Брано Мићуновић и криминал"..-казао је међу осталог Конатар и додао да није угрожена ни црква.

Мартиновић је на то одговорио да када не би било ријечи "издаја" и "превара" да би се лако за то нашла друга ријеч: "Онда само кажете УРА", каже он.

Расправа између Мартиновића и Конатара

Мартиновић је реаговао да Конатар каже јавно "ако му баста и ако је мушкара" да каже јавно што му је рекао.

- Нема му помоћи-казао је Конатар.

Мартиновић је рекао да Конатара треба да је срамота због онога што му је рекао а што неће јавно да понови. Драган Краповић ( Демократе) је казао да мора да реагује и да је пала тешка увреда. Реаговао је и Марко Милачић ( Права Црна Гора)  и поручио Конатару да је "највећа могућа срамота да се тако обраћа и да осим што се дрзнуо  да вријеђа".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:47