Sergej Sekulović / - FOTO: RTNK
22/03/2023 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sekulović: Pred Milatovićem velika šansa

Što se tiče prognoze i ishoda drugog kruga, Sekulović smatra da Milatović objektivno ima prednost, ali da ta pobjeda nije zagarantovana i sigurna i da nas čeka neizvjesnost

Crnogorsko društvo je pokazalo zrelost tokom prvog kruga predsjedničkih izbora, zahavljujući građanima i građankama, mišljenja je Sergej Sekulović, bivši ministar unutrašnjih poslova.

"I kandidiati su tome dali doprinos, jer je imala specifičnu dinamiku, prazan tonalitet koja se razlikovala od prethodnih počevši od odluke Dika da iskluči jednog kandidata, do kratkoće same kampanje. Poruke kandidata bile su u granicama demokratske kulture i nosile su primarnu pozitivnu poruku. Rezultat i jeste i nije iznenađenje za mene. Nijesu-primarno mislim na rezultat gospodina Đukanovića i ulazak u drugi krug. Međutim rezultat gospodina Jakova Milatovića, ali ne njegov ulazak u drugi krug jer to po meni nije iznenađenje, ali ostvaren rezulatata je respektabilan i broj glasaova koji je osvojen u prvom krugu po meni je iznenađenje. To pred gospodinom Milatovićem otvara mnoge perspektive i šanse, ali i veliku odgovornost", kazao je Sekulović u emisiji Kontak RTV Nikšić.

Što je uticalo na rezultat Jakova Milatovića, Sekulović kao odgovor navodi ključne elemente- relativan uspjeh programa Evropa sad, činjenica da su ljudi iz PES-a van izvršne vlasti i mimo negativnih posljednica i dešavanja i kako dodaje možda i presudno to što građani žele nova lica.

"Živimo novu stvarnost koja tek treba da se definiše. I sam Pokret Evropa sad tek treba da se definiše. Povratka na staro nema. Gradi se nešto novo, a to novo treba da se gradi mudro, strpljivo i oprezno, i da bude uvod u stabilnost", istakao je Sekulović.

Što se tiče prognoze i ishoda drugog kruga, Sekulović smatra da Milatović objektivno ima prednost, ali da ta pobjeda nije zagarantovana i sigurna i da nas čeka neizvjesnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 09:46