/ foto: srđa boljević
07/10/2022 u 13:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici

Predsjednik 40. Vlade Đukanović imenovao je 9 savjetnika i šefa kabineta, predsjednik 41. Vlade Marković 9 savjetnika, šefa kabineta i zamjenika, a predsjednik 42. Vlade Krivokapić imenovao je 12 savjetnika, šefa kabineta i njegovog zamjenika, ukupno 14

Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savjetnika i šefa Kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja, 10 savjetničkih i po jedno mjesto šefa Kabineta i njegovog zamjenika, saopšteno je iz Vlade.

- Napominjemo da je na posljednjoj sjednici Vlade usvojena izmjena Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika Vlade, kako bi ista bila uskladjena sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave. Prije navedenih izmjena Pravilnika broj sistematizovanih radnih mjesta u Kabinetu predsjednika Vlade bio je 124, a izmjenjenim Pravilnikom nakon preuzimanja dijela službenika u Ministarstvo evropskih poslova taj broj je smanjen na 44.  Budući da je došlo do veliki organizacionih izmjena, Kabinet je u izmjeni pravilnika sistematizovao tri službenička mjesta -  savjetnik u Kabinetu i jednog samostalnog referenta. Dakle, radi pojašnjenja "savjetnik u Kabinetu" nije isto zvanje kao i "savjetnik predsjednika Vlade" koji je javni funkcioner i imenovano lice, već "savjetnik u Kabinetu" predstavlja službenika Kabineta predsjednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove.  Radi uporedbe, napominjemo da je predsjednik 40. Vlade Milo Đukanović imenovao 9 savjetnika i šefa kabineta, predsjednik 41. Vlade Duško Marković 9 savjetnika, šefa kabineta i zamjenika, te da je predsjednik 42. Vlade Zdravko Krivokapić tokom mandata imenovao 12 savjetnika, šefa kabineta i njegovog zamjenika,ukupno 14 - navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade imenovao je šest savjetnika i šefa Kabineta, od kojih nijedan nije imenovan tokom tehničkog mandata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:49