bijelo polje / - BIJELOPOLJE.CO.ME
30/06/2024 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlast u Bijelom Polju stabilna

Vlast u Bijelom Polju je stabilna, saopštili su iz koalicije Prava stvar i Bošnjačke stranke (BS) i pozvali opoziciju da se, kako su naveli, uozbilji i počne da radi u interesu tog grada.

- Zbog brojnih spekulacija i brzo iskazane zluradosti opozicionih političkih partija u Skupštini opštini (SO) Bijelo Polje, obavještavamo građane i političku konkurenciju da nema nikakve krize vlasti u Bijelom Polju“, navodi se u saopštenju BS-a i koalicije Prava stvar.

Iz te stranke i koalicije, koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija i Bjelopoljska partija, kazali su da sjednica SO zakazana za petak nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednici je, kako su rekli, bilo 16 odbornika iz vlasti i nijedan odbornik iz opozicije.

Iz koalicije Prava stvar i BS-a su naveli da tri odbornika vlasti nijesu mogla da prisustvuju sjednici iz profesionalnih i ličnih razloga.

Rat saopštenjima parlamentarnih partija u Bijelom Polju: Vlast se uželjela opoziciјe

Međutim, kako su kazali, bilo bi zanimljivo da odbornici opozicije pojasne izostanak sa sjednice.

Iz koalicije i BS-a su rekli da su odbornici opozicije nezainteresovanost za rad u Skupštini već iskazali više puta u prethodnom periodu i da je ovo samo nova demonstracija toga.

- Pozivamo ih da bolje analiziraju probleme koje imaju njihovi partijski saborci u Podgorici, Beranama, Nikšiću, Budvi, Andrijevici, ali i Mojkovcu, Tivtu i tako redom, opština po opština - kaže se u saopštenju.

Iz koalicije Prava stvar i BS-a naveli su da je kriza vlasti samo u onim opštinama gdje su vladajuće partije njihovi politički oponenti.

- Za Bijelo Polje ne brinite, jer je vladajuća većina stabilna“, rekli su iz koalicije Prava stvar i BS-a.

Oni su kazali da za njih Skupština nije odnos 19:18, već kada je u pitanju interes grada i građana, proporcija bi morala biti 37:0.

- Zbog toga opet pozivamo opoziciju da se uozbilji i počne da radi u interesu Bijelog Polja, a ne u interesu ličnih zabluda o mogućem rušenju vlasti. Dok su ovakvi, sigurni smo da se to neće desiti - navodi se u saopštenju.

Iz koalicije Prava stvar i BS-a su rekli da je njihova najveća snaga, i pored grešaka kojih su svjesni, upravo to što su i dalje mnogo bolja politička ponuda od njihove alternative.

- Budite bolji, pa će biti i vlasti i fotelja. Znamo da vas samo to interesuje, pokazuju vaši lideri na državnom nivou, ali put do njih je odgovorna politika, a ne sabotaža - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 14:12