Vuković sa ambasadorom Litvanije / - IGOR SLJIVANCANIN
01/02/2024 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: Očekujem da će Parlament i Vlada iskoristiti povoljan momenat za sprovođenje reformi u cilju članstva u EU

Proces integracije Crne Gore u EU, ali i cijelog regiona, važan je sa aspekta ne samo ekonomije i politike, već i bezbjednosti i stabilnosti Evrope, kazao je ambasador Litvanije

Fokus u narednom periodu biće na postizanju mjerljivih rezultata u okviru ključnih poglavlja 23 i 24., poručio je predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković tokom sastanka sa Eduardosom Borisovasom, nerezidentnim ambasadorom Litvanije u Crnoj Gori.

Vuković je istakao da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj Crne Gore, uz očekivanje da će Parlament i Vlada iskoristiti povoljan momenat i ohrabrujuće poruke evropskih zvaničnika i sprovesti neophodne reforme u cilju ispunjavanja mjerila za intenziviranje pregovaračkog procesa.

Ambasador Borisovas kazao je da Crnu Goru vidi kao pozitivan primjer procesa evropskih integracija, uz ohrabrenje za postizanje rezultata, koji će doprinijeti što skorijem članstvu u EU. Naglasio je važnost međuparlamentarne saradnje i izrazio podršku Crnoj Gori u daljim reformama.

- Proces integracije Crne Gore u EU, ali i cijelog regiona, važan je sa aspekta ne samo ekonomije i politike, već i bezbjednosti i stabilnosti Evrope, kazao je Borisovas, saopšteno je iz Skupštine.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima za unapređenje saradnje i razmjene dobre prakse Parlamenta Litvanije i Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:51