/ - NAPADNUTI ZAŠTITARI NP SKADARSKO JEZERO/ - FOTO: PRINTSKRIN
04/02/2024 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za budućnost Zete: Antipravoslavna kampanja usmjerena protiv sveštenstva SPC se nastavlja

I pošto sada cijela crnogorska javnost ima priliku da pročita saopštenje i iz manastira Kom onda je jasno iz koje kuhinje se kuva ova čorba koju su rano jutros zabiberili antipravoslavni mediji stacionirani u Podgorici, navode oni

Koalicije,,Za budućnost Zete” navodi da povodom incidenta koji se kasno sinoć dogodio, u reonu Skadarskog jezera i privođenja  sugrađana, žele da nadležne institucije i državni organi hitno ispitaju ovaj slučaj do krajan.

Manastir Kom: Naš monah nije učestvovao u incidentu na Skadarskom jezeru

 -Kako se ne bi davalo povoda medijskim hijenama da konstruišu svoje vidove dogadjaja od sinoć i tako atakuju po ko zna koji put na sveštenstvo i monaštvo Srpske pravoslavne crkve. Naime, kako je cijela crnogorska javnost mogla jutros da gleda,,ekskluzivne snimke” dežurnog šerifa Vuka Saičića kojem, kao da je ponositi predak Lekso nakon što je posjekao glavu čuvenom japanskom samuraju u amanet ostavio jezero, nije shvatio da agresivnim i nasilnim ponašanjem prema poštenim zetskim ribarima ali i atakom na monaha manastira Kom ne ide u prilog precima i njihovoj borbi, već se očito oglušio o vasojevićku tradiciju pa je zbog dubine i širine zaronio u čuveno skadarsko blato, pa bi tako možda i svom ponositom pretku u onom vremenu zaplijenio sablju koja je čuvenog Leksa opjevala do današnjih dana - navode u saopštenju.

Uhapšene dvije osobe zbog napada na zaposlene u Službi zaštite NP Skadarsko jezero

Dodaju da "i pošto sada cijela crnogorska javnost ima priliku da pročita saopštenje i iz manastira Kom onda je jasno iz koje kuhinje se kuva ova čorba koju su rano jutros zabiberili antipravoslavni mediji stacionirani u Podgorici, isti oni koji su u naslovima stavljali,,popa koji juri flašom ljude po Budvi” pa smo tako sinoć doživjeli da časnom i čestitom ocu Filipu naslove da,,napada lovocuvare i baca im telefone u jezero”.

- Ne treba pominjati nikome u Zeti i vjernom narodu o ocu Filipu koji je izdigao manastir Kom i koji je svoj život posvetio tom manastiru i Skadarskom jezeru. I ne postoji gradjanin Zete koji neće isto ponoviti za oca Filipa i njegova dobročinstva kojima je dodatno oplemenio i oduhovio manastir Kom - smatraju oni.

Pozvali su i  menadžment NP "Skadarsko jezero" da pokrenu sveobuhvatnu istragu i interne kontrole kako bi provjerili sve ucestalije glasine i optužbe da pojedini šefovi lovočuvara u dužem vremenskom periodu zloupotrebljavaju službeni položaj i učestvuju u organizovanim kriminalnim aktivnostima šverca narkotika i krivolova.

- Svako treba da bude jednak pred zakonom, a to znači da je odgovornost onih koji sprovode i štite zakon veca od odgovornosti onih koji ga krše. Svaki dvostruki aršin nece riješiti probleme, naprotiv, samo će ih produbiti i usložiti - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 19:07