Фото: Скриншот / - Фото: Скриншот
23/01/2022 u 21:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мањинске партије: Нисмо изненађени наступом „случајне министарке“, остајемо на бранику цивилизацијских вриједности

Уопште нисмо изненађени да „случајна министарка“ потпуно циљано таргетира представнике мањинских партија, наводе они

Из мањинских партија огласили су се заједничким саопштењем поводом вечерашње изјаве министарке Весне Братић.

СД: Надлежни да преиспитаjу да ли су се стекли услови за губитак црногорског држављанства у случаjу Весне Братић

Саопштење преносимо интегрално:

Вечерашње обраћање „случајне министарке“, упућено представницима мањинских народа, с елементима говора мржње, примитивизма, нетрпељивости, вјерске и националне нетолеранције, вјероватно је и посљедње обраћање оваквог типа неког високог владиног дужносника, одлазеће Владе премијера Здравка Кривокапића.

Уопште нисмо изненађени да „случајна министарка“ потпуно циљано таргетира представнике мањинских партија. Она и њена Влада су у претходних годину дана показали колико им је стало до мањинских народа и до мултиетничке Црне Горе.

Разумијемо и бијес одлазеће министарке, јер јој се осладила фотеља у коју је без легитимитета случајно сјела, али све што је сурогат и неприродно, без темеља, не може опстати.

Мањине су темељ на бранику државе Црне Горе и није случајно да сада „случајна министарка“ и други таргетирају управо представнике мањинских народа. Док Црна Гора има искрене синове, попут представника мањинских народа, који су доказани патриоте, борци за независну, антифашистичку и мултиетничку Црну Гору, ова држава ће увијек бити на путу поштовања цивилизацијских вриједности и просперитетног друштва.

Сваки добронамјерни грађанин је свјестан да су мањине пријатељи Црне Горе. Потврда добрих намјера и искрених позива за суживот и једнакост су и позиви свих политичких партија да заједно са мањинама креирају будуће политичке и друштвене процесе у Црној Гори. То је наша вриједност и на то смо поносни.

Ипак, ми ћемо правити Црну Гору, заједно са онима који суштински, а не само на ријечима, живе идеју грађанске, секуларне, европске и мултиетничке Црне Горе. Свим грађанима Црне Горе поручујемо, мањине ће наставити да се боре за демократизацију Црне Горе и за мултиетнички склад, као највеће вриједности нашег друштва.

Ервин Ибрахимовић – Бошњачка странка

Ник Ђељошај – Албанска листа

Фатмир Ђека – Албанска коалиција Једногласно

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:06