milojko spajić / - FOTO: VLADA CG
19/09/2024 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić i Kopman: Zatvaranje poglavlja sljedeća velika vijest za Crnu Goru i proces proširenja

Posvećenost Crne Gore u EU integracijama transformiše čitav proces proširenja zaključeno je tokom sastanka u Briselu predsjednika Vlade Milojka Spajića i generalnog direktora Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju, Herta Jana Kopmana.

Pozitivna dinamika rada mora da se zadrži i na taj način ispune velika očekivanja, koja Evropska komisija ima od Crne Gore.

- Dugo niko nije zatvorio poglavlja, tako da bi to mogla biti sljedeća velika vijest za Crnu Goru i čitav proces proširenja. Važno je nastaviti sa posvećenim radom, kako bi do kraja godine zatvorili četiri poglavlja i nastavili sa velikim napretkom. Plan rasta je zaista velika šansa da građani Crne Gore osjete konkretne benefite od ispunjavanja reformi- poručio je generalni direktor Kopman.

Spajić sa Fon der Lajen i liderima ZB: Reformska agenda biće usvojena naredne sedmice

Tokom razgovora je ocijenjeno da je velika posvećenost predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, dodatan impuls da se još jače radi u ispunjavanju zahtjeva iz EU agenda.

Dodatna motivacija je i Plan rasta, koji će donijeti direktnu korist građanima i to u najskorijem roku.

- Sada je vrlo važno da kroz saradnju sa Parlamentom, uz puni doprinos vladajuće većine, zadržimo snažan tempo i potvrdimo potpunu posvećenost evropskoj integraciji. Svjesni smo da smo podigli očekivanja i siguran sam u saglasnost svih činilaca vlasti da nastavimo da isporučujemo rezultate iz EU agende, jer i građani to očekuje od nas- naglasio je premijer Spajić.

Na sastanku je istaknuto da će Evropska komisija sada posebnu pažnju posvetiti procesima, koji će omogućiti povećanje životnog standarda građana Crne Gore i ekonomsku konvergenciju.

- Zato je važno ispuniti prvi zadatak, a to je zatvaranje više poglavlja do kraja 2024. kako bi se organizovala naredna Međuvladina konferencija već tokom mađarskog predsjedavanja EU- kazao je on.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:00