Predrag Zenović / - FOTO: UCG
29/12/2023 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zenović imenovan za glavnog pregovarača Crne Gore sa EU

Crna Gora je bez glavnog pregovarača od novembra prošle godine, kada je bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović, koja je obavljala i dužnost glavne pregovaračice, podnijela ostavku

Predrag Zenović imenovan je za glavnog pregovarača Crne Gore sa EU. To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade, a potvrđeno na pres konferenciji od strane ministarke evropskih poslova Maide Gorčević.

Zenović je predavač i istraživač na Humanističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica.

Diplomirao je na FPN u Beogradu, a magistrirao međunarodno i ljudska prava na Pravnom fakultetu u Rigi.

Obrazovanje je usavršio zaršenim doktorskim studijama u oblasti političke teorije i evropskih studija u Italiji i Ženevi, a bio je i stipendista na postdoktorskom programu u Bukureštu.

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević je nakon sjednice Vlade kazala da je Vlada pokazala brzi tempo kada su pregovori u pitanju.

 - U prethodnih godinu dana smo bili na pauzi. Očekuje nas veliki broj reformi i strategija koja nas očekuju u narednim periodu. Sve što bude do Vlade završavaćemo u rekordnom roku - kazala je Gorčević

Podsjećamo, Crna Gora je bez glavnog pregovarača od novembra prošle godine, kada je bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović, koja je obavljala i dužnost glavne pregovaračice, podnijela ostavku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:31