/ foto: lazar ružić
28/12/2023 u 22:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković kandidat za predsjednika DPS-a, šest prijava za potpredsjednike

Prema do sada objavljenim informacijama iz DPS-a Aleksandra Vuković Kuč, Jevto Eraković, Dušan Raičević, Abaz Dizdarević i Ivan Vuković predali su kandidature za potpredsjednika DPS-a

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković predao je kanidaturu za lidera te stranke, dok je za mjesto potpredsjednika partije podneseno pet kandidatura. 

Prema do sada objavljenim informacijama iz DPS-a Aleksandra Vuković Kuč, Jevto Eraković, Dušan Raičević, Abaz Dizdarević i Ivan Vuković predali su kandidature za potpredsjednika DPS-a.

Kandidaturu za predsjednika partije kako je do sada objavljeno podnio je samo Živković.

Kandidaciona komisija DPS-a razmatra prijave za predsjednika i potpredsjednike partije uoči predstojećih stranačkih izbora.

Kako je saopšteno iz DPS-a komisiju čine Zoran Pažin, Andrija Radman i Branko Čavor.

Na neposrednim unutarpartijskim izborima 28. januara iduće godine, na kojima će se birati predsjednik i četiri potpredsjednika Demokratske partije socijalista, glasaće oko 20 hiljada registrovanih članova te stranke.

Prema usvojenoj odluci, planirano je da se elektronsko glasanje obavi smart telefonom, tabletom ili računarom, tako što će na dan izbora svaki član DPS-a dobiti SMS-om link i šifru za pristup platformi za glasanje. Objašnjeno je da se nakon pristupa linku i unosa traženih podataka, ime i prezime, datum rođenja i šifra otvara stranica s elektronskim glasačkim listićem.

Unutarstranački izbori u DPS-u zakazani su za 28. januar 2024.

I Elvir Zvrko je predao kandidatur za potpredsjednika DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:03