NVO Kvir Montenegro Miloš Knežević / DAN
17/10/2022 u 14:00 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kvir Montenegro: Instituciјe ne rade svoј posao

Knežević je pitao kako LGBTIQ+ zajednica može očekivati razumijevanje ministarstva ukoliko, kako je rekao, prvi čovjek tog resora negira ljudska prava

Institucije sistema u Crnoj Gori, ukoliko žele ozbiljno da rade na rješavanju problema LGBTIQ+ zajednice, treba da prikupe zahtjeve koji su iznošeni na povorkama ponosa i da ih samoinicijativno rješavaju, poručio јe direktor NVO Kvir Montenegro Miloš Knežević. On јe u intervјuu za agenciju Mina kazao da se njihova stvarnost mijenja, kao i da imaju zakone, prostore i javne glasove o kojima su prije deset godina sanjali.

– S druge strane, institucije sistema su te koje koče cijeli proces. Poražavajuća je činjenica da imate ministra zdravlja koji prisustvuje kontraprotestu, održanom dan prije Montenegro prajda, odakle se šalju jako opasne poruke protiv LGBTIQ+ zajednice koje se plasiraju kao činjenice – rekao je Knežević.

Knežević je pitao kako LGBTIQ+ zajednica može očekivati razumijevanje tog ministarstva ukoliko, kako je rekao, prvi čovjek tog resora negira ljudska prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:51