29/06/2023 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvi virtuelni intervju u Crnoj Gori - Abazović: Vještačka inteligencija donosi revolucionaran napredak

Transformacione tehnologije su, kako ističe Abazović, uvijek rezultirale promjenama na tržištu rada, kao i restruktuiranju tog tržišta

Nama razloga da se bilo ko plaši vještačke inteligencije jer se radi o mogućnostima koje će donijeti nešto revolucionarno i novo ne samo u domenu novinarstva već i u svim aspektima društvenih djelatnosti, kazao je IT stručnjak Dejan Abazović u prvom virtuelnom intervjuu koji se realizovao u Crnoj Gori, a koji objavljuje portal Dan.

- Što se prije suočimo s tim, kao što ste vi to uradili prvi u Crnoj Gori, prije ćemo postati dio razvijenog svijeta i sebi omogućiti one kvalitete života koje omogućavaju tehnologije - poručio je Abazović.

Transformacione tehnologije su, kako ističe Abazović, uvijek rezultirale promjenama na tržištu rada, kao i restruktuiranju tog tržišta.

- Ali uvijek su i otvarale nove mogućnosti koje su se putem novih poslova transformisale u novi kvalitet života - rekao je Abazović i dodao da podržava ovakav način komunikacije koji će, kako je ocijenio, omogućiti veći domet do samih informacija, a neće ugroziti onaj dio novinarskog posla koji znači prikupljanje i obradu informacija, kao i izvještavanje.




 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:28