Sam Altman / -EPA-EFE
22/11/2023 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sam Altman se vraća na mjesto izvršnog direktora OpenAl-a

Pored Altmanovog povratka, OpenAI se u principu složio da djelimično rekonsrtituiše upravni odbor koji ga je razriješio

Suosnivač OpenAI Sam Altman vratiće se na mjesto izvršnog direktora samo nekoliko dana nakon što ga je odbor otpustio, a potom dogovoren transfer u Microsoft. Ovakva odluka koju je saopštio OpenAl dolazi nakon što je Altman smijenjen u petak, što je izazvalo otvoreno pismo osoblja koje je prijetilo ostavkom ako ne bude vraćen na posao.

U međuvremenu je Altman dogovorio prelazak u Microsoft gdje je trebalo da predvodi napredni istraživački tim za vještačku inteligenciju.

Altman je takođe putem svojih društvenih mreža objavio da se vraća u kompaniju čiji je bio i suosnivač, a naveo je takođe da će od sada OpenAl raditi neke partnerske poslove sa Microsoftom.

-Radujem se povratku u OpenAI. Volim OpenAI, i sve što sam radio proteklih dana bilo je u službi održavanja ovog tima i njegove misije na okupu. Radujem se povratku na OpenAI i izgradnji našeg snažnog partnerstva sa Microsoftom - napisao je Altman u objavi na društvenim mrežama.

Pored Altmanovog povratka, OpenAI se u principu složio da djelimično rekonsrtituiše upravni odbor koji ga je razriješio. Početni odbor će činiti bivši ko-izvršni direktor Salesforcea Bret Taylor, bivši američki ministar financija Larry Summers te izvršni direktor Quora i sadašnji direktor Adam D‘Angelo, saopštio je OpenAI, piše BBC.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SAM ALTMANOPENAI
20. maj 2024 03:31