/ -SHUTTERSTOCK
06/08/2024 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljubomorno čuvaju alatku koja 99,9% prepoznaje AI

Alati navodno otkrivaju sadržaj generisan vještačkom inteligencijom preciznošću od 99,9 procenata.

Kompanija OpenAI razvila je interno alate za označavanje vodenim žigom i praćenje sadržaja generisanog vještačkom inteligencijom s 99,9 procenata tačnosti. Ali, odbija da ih objavi.

Efikasni alati te vrste mogli bi biti korisni u brojnim situacijama, od razotkrivanja varalica do sortiranja smeća generisanog vještačkom inteligencijom koje puni veb.

U OpenAI-u su, prema pisanju medija, počeli da raspravljaju o potrebi za funkcionalnim alatom za označavanje vodenim žigom ili softverom koji ugrađuje oznaku da se radi o sadržaju generisanom (delimično i) vještačkom inteligencijom još nakon objave ChatGPT-a 2022. godine.

Sporni softver kreiran je ubrzo nakon toga. Navodno funkcioniše s 99,9 procenata tačnosti kada se primijeni na dovoljno teksta koji je kreirao ChatGPT.

U aprilu 2023. godine globalna anketa koju je sproveo OpenAI pronašla je ogromnu podršku šire javnosti za implementiranje alata za označavanje vodenim žigovima.

Druga anketa sprovedena istog mjeseca među korisnicima OpenAI-a, međutim, otkrila je da je 30 procenata njegove korisničke baze reklo da bi prestalo da koristi ChatGPT ako počne da postavlja vodene žigove, a konkurentska kompanija ne.

Iz OpenAI-a su poručili da je oklijevanje mjera opreza. U pitanju je, istakli su, tehnički obećavajuća metoda koja dolazi u paketu s "važnim rizicima". Zato su se odlučili na promišljeniji pristup.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:10