Ladislav Nemet  / - FOTO: JOVAN NEDOVIć DRNDAK
22/12/2022 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božićna poslanica beogradskog nadbiskupa: Recimo "ne" lažima koje truju naše živote

Naše društvo je danas puno laži i prevara, a laži se šire svim kanalima i pokušavaju da naša srca učine tvrdim, nesrećnim i nemirnim, kazao je Ladislav Nemet

Novi beogradski nadbiskup Ladislav Nemet poručio je danas u Božićnoj poslanici da u ovom svijetu „krhke“ ljubavi posebnu pažnju obratimo na božansku ljubav i iz nje učimo kako je moguće vrijedno paziti, poštovati i voljeti jedni druge i težiti mirnom suživotu.

On je naveo da je naše društvo danas puno laži i prevara „čega je izvor strah“, dodajući da se laži šire svim kanalima i pokušavaju da naša srca učine tvrdim, nesrećnim i nemirnim.

Kazao je da je laž koja nam truje život i društvo namerna i da iza nje stoji onaj ili oni koji po svaku cijenu žele da unište naše međuljudske odnose, zavade ljude dobre volje, poremete naše živote i podstaknu nas na svađe i mržnju.

Beogradski nadbiskup je istakao da Isusovo rođenje svjedoči o Božjoj snazi i o tome da je prihvatanje ljubavi snaga koja povezuje Boga i čovjeka i da je izvor mira, te poručio da primimo vitlejemsku radost i ljubav.

- Otvorimo se božanskoj ljubavi koja se izliva na nas i darujmo je svojim bližnjima i svom najbližem okruženju. Božanska ljubav, koja je u Isusu došla među nas, neka nas osnaži i ohrabri kako laž i zlo u svijetu i među nama ne bi više trovali ljude, već nas primljena božanska ljubav sve ispunila radošću - istakao je on. 

Poručio je da zato treba da budemo hrabri i kažemo "ne" lažima koje nas bole i truju naše živote i u Srbiji i u susjednim zemljama, a da odlučno kažemo "da" božićnoj radosti.

- Povucimo se u mir i tišinu nekoliko trenutaka i pokušajmo u dubini svoje duše pronaći dostojan dar koji ćemo, pojedinačno i zajedno, prinijeti pod noge rođenom u Vitlejemu Isusu Hristu- zaključio je u Božićnoj poslanici beogradski nadbiskup.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:39