Mitropolit Joanikije / - FOTO: RTCG
06/01/2024 u 16:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitropolit Joanikije: Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procvjeta mir

Mitropolit crnogorko-primorski Joanikije okupljenima je čestitao Badnji dan i prestojeći Božić

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ispred Cetinjskog manastira gdje se nalažu badnjaci poručio je da smo svi u jedinstvu crkve Božije - i anđeli na nebesima i mi na zemlji.

Kako je kazao naši preci su sa nama, "duše onih koji su ranije slavili ovaj praznike i svjedočili svetu pravoslavnu vjeru i branili naše hrišćansko ime i naše narodno pamćenje".

image

Ispred Cetinjskog manastira

- FOTO: RTCG

- Danas smo na istim temeljima koji se obnavljaju kroz ovu djecu, kroz sve vas, naročito kroz mlado pokoljenje. Velika mi je radost što u ovome slavlju učestvuju svi naraštaji i stariji ljudi i žene i mladići i djevojke, a posebno djeca. Ova radost obuhvata nebo, ulazi u naše duše i domove, ona je vječna svjetlost i vatra ognjišta i temelj prošlosti i sadašnjosti i naše budućnosti - rekao je mitropolit Joanikije.

Kako je kazao, neka Hristos donese mir sa neba nama grešnim ljudima.

"Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procjvjeta mir dobrota i ljubav u našim srcima i dušama i domovima i cijeloj našoj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji praznik dočekujete sa vjerom i ljubavlju", zaključio je Joanikije.

Nalaganju badnjaka su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik Skupštine Andrija Mandić, kao i poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović.

(VIDEO) Mitropolit Јoanikiјe u Baru: U međusobnoј ljubavi, radosti i miru da proslavimo rođenje Hristovo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:25