Београдска патријаршија / - СПЦ
27/08/2022 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sinod SPC: Čestitamo Vućiću i Vladi Srbije, održavanje parade bi izazvalo nove tenzije i podjele

I sama „LGBT”-tematika je, smatraju, neumjesna posebno u dane kada za Srbe u Srbiji i svugdje u svijetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije

Sinod Srpske Pravoslavne Crkve pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje održe u Beogradu tokom septembra, i na toj odgovornoj odluci iskreno čestita predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i Vladi Srbije.

- Sveti Arhijerejski Sinod je uvjeren da održavanje ove „parade”, u službi promovisanja LGBT-ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svijetu uopšte, pa, nažalost, i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podjele, a među vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve i svih ostalih tradicionalnih Crkava i vjerskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt, navode oni.

I sama „LGBT”-tematika je, smatraju, neumjesna posebno u dane kada za Srbe, u Srbiji i svugdje u svijetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije.

- Naš državni vrh, na čelu sa predsjednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima. U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodjeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku Srpske pravoslavne crkve. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez „pete” ili „šeste” kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavjetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači – ni neprijatelji sveoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja, navodi se u saopštenju Sinoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:41