Bogosluženje u Sabornoj crkvi / - ŽELJKO ŠAPURIć
19/01/2023 u 12:45 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nikšić: Svečano bogosluženje povodom Bogojavljenja

Vjernicima je nakon završetka službe podijeljena bogojavljenska vodica za zdravlje duše i tijela

U Sabornoj Crkvi Sv. Vasilija Ostroškog u Nikšiću jutros je od 9 sati održano svečano bogosluženje i čin Velikog vodoosvećenja kojem je prisustvovao veliki broj vjernika.

Svečanu službu održao je episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom koji je nakon čina vodoosvećenja besjedio.

image
- Ž.ŠAPURIć

- Nazdravljam u jednoj zdravici kaže naredio Sveti Spas desio vam se dobar čas kao sto je sv. Jovanu na rijeci Jordanu. Nema ništa ljepše od ovih nekoliko riječi koji je narod naš mudri i jevanđeljski sklopio i uobličio najveću tajnu bogojavljenja a i onoga najspasiteljnijeg događaja, a to je našega susreta sa živim Bogom. Pa nazdravljač kaze da nam se desi dobar čas kao sto je sv. Jovanu na rijeci Jordanu, a to je da vidimo Hrista bogočovjeka, da čujemo glas Boga oca i da sveti Duh i njegova blagodat siđe na nas i na duše naše i na cjelokupni rod ljudski, da se time sabravši se u Duhu svetome spasimo, besjedio je episkop Metodije.

Vjernicima je nakon završetka službe podijeljena bogojavljenska vodica za zdravlje duše i tijela i osvećenja svojih domova.

image
- Ž.ŠAPURIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:51