Водовод има 4.200 корисника / Дан
11/05/2022 u 08:29 h
Andrijana Dabanović, Milica VuјisićAndrijana Dabanović, Milica Vuјisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Нови обрачун не иде у прилог Тузанима: Преузели Водовод и вода скупља за десет центи

Цијена кубика воде за правна лица је појефтинила три пута јер је кубик био 1,20 еура, а сада износи 43 цента, док се за физичка лица цијена повећала десет центи, каже Бећовић

Становници Малесије плаћаће скупљу воду него када је те услуге обрачунавао подгорички Водовод. Према цјеновнику који је усвојен на Скупштини општине Тузи такозвани старт на рачуну је 1,32 еура, а на то ће им се додати утрошени кубици који коштају 43 цента по кубику. У питању су цијене без урачунатог ПДВ-а, а односе се на физичка и на правна лица. На рачунима подгоричког Водовода старт је 96 центи, а кубик воде 0,31 еуро, такође без ПДВ-а.

Директор предузећа Водовод и канализација Тузи Есмин Бећовић каже да је цијена по кубику за правна лица мања, док је кубик за физичка лица скупљи.

– Цијена кубика воде за правна лица је појефтинила три пута јер је кубик био 1,20 еура, а сада износи 43 цента, док се за физичка лица цијена повећала десет центи. Предузеће Водовод има 4.200 корисника, од којих 3.900 физичких и 300 правних лица. Социјална катергорија ће имати повластице од 50 одсто на рачун за утрошену воду. Програмом рада предузећа планирано је 490.000 прихода за ову годину. Готово сва насеља имају воду. Само брдски дио нема, као рецимо насеља Кршево, Прифте, Пикаље за које се надам да ће добити воду до краја године, наравно уз помоћ Општине Тузи – каже Бећовић.

Грађани, осим тога што су незадовољни цијеном, кажу да се и кубици не обрачунавају како треба.

image

Фујо Кркановић

Дан

– Поскупљење није добро. Није само вода поскупила већ и све остало, морамо да се привикавамо. Не знам ко одлучује о цијенама јер по мени то би било најлогичније да се ради на државном нивоу, да не може да зависи од мјеста до мјеста. Рецимо да Тузи имају једну цијену, Подгорица другу, Зета трећу. Ту би требало све да буде исто. Супруга плаћа рачуне тако да не знам колико износе, али видим да негодује због цијене – каже Фујо Кркановић.

Тома Јунчај каже да је за њега све скупо јер има пензију од 180 еура.

image

Тома Јунчај

Дан

– За мене је све скупо јер ми је пензија 180 еура, а нас је двоје. Ја имам 91 годину, а супруга 86 година и живимо од мале пензије. Сад сам дошао да платим воду. Не потрошимо ми много кубика, али имамо и мало баште испред куће па заливамо. Сваки мјесец су нам рчауни различити, некада три, шест, десет еура– истиче Јунчај.

Јасмин Децевић није задовољан руководством и радницима који раде у Водоводу Тузи.

image

Јасмин Децевић

Дан

– Дође нам рачун 20 еура, следећи 50 еура, а иста потрошња. Лоше обрачунавају и воде посао. Не знам ко је главни, али није само код мене тако. Дешава се да људи који живе ван и дођу после четири мјесеца сачека их рачун за воду од 30 еура, а морају да га плате иако нијесу потрошили. Исто је случај и када тврде да домаћинство које чини једна особа потроши као петочлана. И тако грађани испаштају док је владајућим партијама и опозицији добро – каже Децевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:11