/ -
14/05/2022 u 11:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте преглед вијести: Подгорицом из дана у дан

Погледајте прилог "Дана" са власницима имања на траси пута Голубовци- Матагужи који очекују одштету, у Тузима скупља вода, Зденка Поповић о легализацији бесправних објеката, зашто инспекција чува подвожњак на Кућама Ракића, репортажа са мјештанима насеља Брежине ...

Вашој пажњи препоручујемо преглед дешавања у Главном граду минуле седмице из угла редакције Подгорицом. У нашем избору вијести погледајте због чега су лоши резултати легализације бесправних објеката, те како то коментарише Зденка Поповић, посланица Демократа у Скупштини Црне Горе. Ту је и разговор са власницима имања на траси пута Голубовци- Матагужи који очекују одштету. Становници општине Тузи плаћаће скупљу воду, док директор Водовода Општине Тузи Есмин Бећовић каже да је цијена кубика за правна лица умањена. У нашем прегледу говоримо и о локалним изборима који су расписани за 23. октобар, а Гојко Бањевић, предсједник Атлетског савез, објашњава колико је Подгорици неопходан атлетски стадион и шта су све предузели да његова градња почне.

Доносимо и информацију због чега је градоначелник Подгорице Иван Вуковић предложио Скупштини Главног града да одбије предлог да се ван снаге стави Урбанистички пројекат Нова варош-Блок Е. Становнике Брежина у Љешанској нахији посјетила је екипа "Дана" са којима смо разговарали како је то бавити се сточарством у подручју које нема уредно водоснабдијевање. Вашој пажњи препоручујемо прилог из вртића "Сунцокрили" гдје смо са двогодишњацима и трогодишњацима учествовали у спортским активностима. Комплетну репортажу са ове активности можете погледати на Јутјуб каналу Дневне новине "Дан". Ту је и информација које рецитаторе је наградио Дјечји савез на такмичењу "Нека дјеца расту", али и које одлуке је усвојила Скупштина општине Тузи.

Наша екипа присуствовала је и прослави Дана школе ОШ "Владо Милић", а откривамо вам и шта су то поклонили ученици СМШ "25. мај" НВО Дјеца Црне Горе, као и гдје су то шетали ђаци седмог разреда ОШ "Милорад Муса Бурзан". И ОШ "Владика Данило" из Српске прославила је рођендан, а директорица Лидија Рашовић захвалила се дјеци која су школу на такмичењима представила на најбољи начин.

Откривамо и због чега је Дирекција за инспекцијски надзор жељезничког саобраћаја Министарства капиталних инвестиција зауставила изградњу потпорног зида на Булевару Подгорица-Тузи, те да ли је подвожњак на Кућама Ракића безбједан. Сазнаћете и када почиње поплочавање трга на Ановима у Голубовцима, а пословођа на градилишту Вучић Паповић говори који су то радови до сада завршени.

Били смо и на округлом столу "Управљање отпадом у главном граду" гдје смо сазнали да се на нивоу Црне Горе рециклира тек један до два одсто отпада на годишњем нивоу. Колико о рециклажи и одвајању отпада знају грађани открила је Азра Вуковић, директорица НВО Грин хоум.

Гледајте Подгорицом из дана у дан, а више вијести потражите у Дневним новинама "Дан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:15