Instagram redizajnirao web verziju / - SCREENSHOT
10/11/2022 u 02:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brže i lakše korištenje: Instagram redizajnirao web verziju

Najnoviju promjenu predstavlja uvođenje osvježenog korisničkog interfejsa koji bolje iskorištava velike ekrane umjesto da izgleda tek kao veća verzija mobilne aplikacije

Nakon što je prošle godine konačno omogućio objavljivanje postova, Instagram nastavlja praviti promjene na svojoj desktop veb (web) verziji, odnosno aplikaciji.

Najnoviju promjenu predstavlja uvođenje osvježenog korisničkog interfejsa koji bolje iskorištava velike ekrane umjesto da izgleda tek kao veća verzija mobilne aplikacije.

Šef Instagrama Adam Moseri je najavio apdejt uz novi planer u aplikaciji.

"Znamo da mnogi ljudi koriste veb za multitasking, tako da smo željeli osigurati da Instagram ponudi što bolje iskustvo. Sada je dizajn čišći te omogućava brže i lakše korištenje, a uz to i bolje iskorištava monitore s većim ekranima", rekao je Moseri.

Kao što se može vidjeti, meniјi za početnu stranicu, pretragu, istraživanje, poruke i obavještenja su premješteni na novu bočnu traku koјa se slaže u ikone u zavisnosti od veličine ekrana. Priče su prikazane na vrhu, dok su profil, predlozi i drugo na desnoј strani. Kada izaberete bilo koјi meni, ostaјe lijeva traka meniјa, što čini navigaciјu bržom i lakšom.

Novi interfeјs čini Instagram lakšim za korišćenje na vebu, ali јoš uvijek nema naznaka namjenske aplikaciјe za iPad. Raniјe ove godine, Moseri јe rekao da iPad "niјe dovoljno velik" da bi namjenska aplikaciјa za Instagram bila prioritet. Bar za sada ostaјe da se koristi veb verziјa za bolje korisničko iskustvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:19