/ -FOTO: FEJSBUK
27/01/2023 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Egzit“ među pet najboljih festivala na svijetu

„Egzit“ već više od dvije decenije njeguje multižanrovski pristup

„Egzit“ je izglasan za 5. festival svijeta, objavio je jedan od vodećih svetskih muzičkih medija „Di-džej mag“.

Preko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta glasalo je za svoje omiljene festivale, a „Egzit“ se našao ispred gigantskih događaja kao što su "Glastonbury", "Coachella", "Burnging Man", "Lollapalooza" i "Sziget".

Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. oktobra 2022. godine.

Na prvom mestu je belgijski "Tomorrowland", slede američki "Ultra Music" i "EDC Las Vegas", potom britanski "Creamfields North".

Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitalaca uglednog Di-džej maga, čije liste Top 100 festivala, Top 100 di-džejeva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici.

Zato ne čudi da su festivali koji su se našli ispred našeg najvećeg festivala posvećeni isključivo elektronskoj muzici, dok „Egzit“ već više od dvije decenije njeguje multižanrovski pristup.

Jedno od glavnih obilježja po kojima je „Egzit“ poznat u svetu je famozna „Dens arena“, koja važi za vodeću scenu elektronske muzike na svijetu.

Na Di-džej magovoj festivalskoj listi se, pored „Egzita“, našlo i nekoliko festivala iz regiona, kao što su "Untold", "Hideout", "Sonus", "Ultra Europe", dok je na 35. mjestu domaći "Lovefest".

Ovogodišnji rezultati glasanja objavljeni su posle trogodišnje pauze, a „Egzit“ je na ovoj listi bio i 2019. godine.

Ovaj britanski magazin sa trodecenijskom tradicijom osnovan je kao mesečnik posvećen elektronskoj muzici i kao takav se distribuira u više zemalja svijeta, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Italija, Kina, Holandija, a spomenute liste su njegov zaštitni znak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:55