Халид Бешлић / - Скриншат
09/10/2022 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Halid Bešlić otkrio kako je nastala pjesma "Neću neću dijamante"

Pjesma koja je sastavni dio svih veselja ima zanimljivu priču

Halid Bešlić iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru, a poznatu pjesmu „Neću, neću dijamante“ snimio je 1984. godine.

Pjesma koja je sastavni dio svih veselja ima zanimljivu priču. Naime, numeru je napisao tekstopisac koji je tada prodavao ćevape.

-Ta pjesma je nastala 1983. godine. Dobio sam je od tekstopisca Fahrudina Pecikoze Pece koji je tada radio kao konobar i prodavao ćevape. Dao mi je, svidjela mi se i tri mjeseca sam je nosio u džepu. Čitao sam taj tekst poznanicima, koji su bili oduševljeni. U to vrijeme smo pripremali album, jedan od mojih najboljih, i tek na kraju sam se sjetio te pjesme i pomislio – pa hajde da i nju uvrstimo- počeo je Bešlić u „U tuđoj avliji“.

Halid je odabrao ovaj ritam.

-Tada su mi na taj tekst ponudili jednu melodiju, nalik na sevdalinku, što mi se nije dopalo, a tada sam bio stava da je ‘moja zadnja’. Ja sam odlučivao o svemu pa sam tako predložio i ovaj ritam, devet osmina, u kojem je pjesma, što se potpuno uklopilo- rekao je Bešlić i dodao:

-Kada sam je čuo uz taj ritam, na prvu, ma odmah sam znao da je to to! Malo smo je doradili, dio ‘Neću, neću’ je moja ideja i eto. Sve ostalo je istorija, pjesma je hit i dan danas- zaključio je pjevač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:05