Hauser spremio božićni album / -FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE
16/09/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hauser obradio jednu od najpoznatijih božićnih pjesama na svijetu

Hrvatski violončelista sprema se za praznike na poseban način – objavom svog prvog božićnog albuma pod nazivom Christmas

Svjetski poznati, virtuoz na violončelu, Hauser, sprema se za praznike na poseban način – objavom svog prvog božićnog albuma pod nazivom Christmas. Nakon izdavanja prva dva solo albuma Classic i The Player na red je došao i treći album, ovoga puta u prazničnom raspoloženju.

Za ovaj album Hauser je napravio remejk 14 svima poznatih božićnih melodija iz različitih djelova svijeta i uz pratnju orkestra i hora istakao svoju jedinstvenu umjetnost sviranja violončela. Odabrani božićni klasici koji su se našli na albumu među ostalima uključuju i dvije Hauserove omiljene melodije – američku pjesmu "Amazing Grace" i Mozartovu svetu ariju "Laudate Dominum".

Vodeći single albuma, Amazing Grace, prate spektakularni vizuali koji prikazuju dinamičnog violončelistu u njegovom jedinstvenom izvođenju. Spot za ovu pjesmu sniman je u zagrebačkom Francuskom paviljonu. Iza spota stoji produkcijski dvojac Sestrice – producentkinja Ana Badurina, reditelj Luka Sepčić. Za Hausera, "Amazing Grace" je među omiljenim Božićnim pjesmama stoga ne čudi kako upravo njom predstavlja svoj nadolazeći album. Kao uvertira u cijeli album, video spot dostupan je već sada.

Hauser je poznat po svom jedinstvenom pristupu svakoj pjesmi te spajanjem naočigled nespojivog. Od početka svoje solo karijere svjetski poznatim pjesmama daje svoj specifičan stil što je postao i njegov zaštitni znak, a upravo ta jedinstvenost i nevjerovatna sposobnost spajanja klasičnog instrumenta i moderne muzike donijela mu je brojne ekskluzivne nastupe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 21:20