Marko Mendoza rodonačelnik Gitarijade 2023 / -SKRINšOT/JUTJUB
03/08/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marko Mendoza rokonalečnik 56. Gitarijade u Zaječaru

Najstariji rok festival na Balkanu tokom tri dana trajanja, od 24 do 26. avgusta, ugostiće na Kraljevici poznate rok veterane, kao i mnoge mlade snage čije vrijeme tek dolazi

Rok festival "Gitarijada" u svom 56. izdanju ove godine biće održan od 24. do 26. avgusta u Zaječaru. Pored takmičenja demo bendova, zaštitni znak "Gitarijade" postala je titula "rokonačelnika" i ove godine ta čast pripala je poznatom svjetskom basisti Marku Mendozi, koji je svirao u slavnim hard rok bendovima "Whitesnake", "Thin Lizzy", "Journey", "The Dead Daisies".

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić svečano će Mendozi predati ključeve grada na otvaranju festivala na arheološkom nalazištu Feliks Romulijani.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću postati rokonačelnik ovog legendarnog festivala. Još srećniji sam što ću nastupiti na ‘Gitarijadi‘ sa svojim bendom i spremam posebnu set listu za to veče. Pridružite nam se u slavljenju muzike i dobrog raspoloženja - istakao je Marko Mendoza u zvaničnoj izjavi povodom festivala "Gitarijada".

Mendoza je inače skoro imao solo koncerte u rok klubu Fest u Zemunu, gdje se gotovo odomaćio.

Organizatori najstarijeg rok festivala na Balkanu pripremili su zanimljiv program za fanove iz zemlje i regiona tokom tri dana trajanja, od 24 do 26. avgusta na Kraljevici, gdje će nastupiti rok veterani, kao i mnoge mlade snage čije vrijeme dolazi.

Ulaz na "Gitarijadu" je, kao i do sada, besplatan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:55