/ Фото: Нова.рс
12/02/2022 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милан Марић глуми Жарка Лаушевића: Његова прича је емотивна и болна

Фокус приче биће Жаркова борба са самим собом, казао је талентовани глумац

Дуго се спекулисало да ће омиљени глумац млађе генерације Милан Марић тумачити старијег колегу Жарка Лаушевића у серији по мотивима његове књиге.

Марић је сада ту информацију потврдио и открио на који начин ће градити причу.

Захваљујући улози Томе Здравковића у остварењу „Тома“ Драгана Бјелогрлића, Марић је изнова потврдио да је један од најталентованијих глумаца који тренутно раде.

Он је сада потврдио да ће се ускоро наћи у улози Жарка Лаушевића у серији која ће се радити по мотивима његове књиге.

- Заправо, када су ме позвали и рекли о чему се ради био сам збуњен и уопште нисам знао како да реагујем. С једне стране ми је зазвучало веома изазовно, а с друге стране сам помислио 'Ау, још једна улога о животу човека којег сви познају и имају некакав однос према њему и цијелом том догађају'. Та прича је прича која је вишесложна, болна и емотивна, те ме је занимало да чујем од редитеља шта је идеја и да прочитам сценарио. Одлуку сам донио када сам схватио да се прави серија само по мотивима Жаркове књиге и тог догађаја, а да је фокус приче борба са самим собом- рекао је Марић за "Блиц".

Он се осврнуо и на паралеле које би евентуално могао да направи са Лаушевићевим животом.

- Не познајем толико Жарков живот да бих могао да правим паралеле, али мислим да то и није важно, на крају крајева, јер овај лик свакако неће у нашој поставци бити Жарко. Заправо, градимо један потпуно фиктиван лик унутар оквира приче о којој су сви понешто чули. Задатак глумца је да нађе колико може сличности са ликом којег глуми, али и да себе измести из себе и да откључа неке потпуно непознате ствари које нису склоне његовом карактеру и сензибилитету. Мислим да је важно да схватимо да идеја ове серије није документарна реконструкција тог догађаја, него унутар оквира те трагичне приче покушај да се деконструишу и вријеме и људи унутар тог и таквог лудог времена- закључио је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:10