/ FOTO: NEMANJA NIKOLIć, PROMO/ALEKSANDAR LETIć
28/12/2021 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милан Марић: Сумњао сам у почетку да је улога Томе Здравковића права за мене

Музика је била Томин вентил, тако сам ја њега доживио, каже талентовани глуамц

Глумац Милан Марић каже да у почетку није знао да ли је улога легендарног пјевача Томе Здравковића права за њега - односно, да ли је он прави за њу.

Позив од режисера Драгана Бјелогрлића добио је у марту 2020. године по почетку пандемије.

- Сјећам се да сам се у марту 2020. вратио из иностранства и због тога био у додатној изолацији, а тада ме је Драган Бјелогрлић позвао. Тада га нисам познавао, знао сам само ко је он, а он ми је тада предложио да се окушам за улогу Томе Здравковића - рекао је Марић.

Навео је да га је тада занимало одакле потиче толика количина аутодеструкције са таквим једним божанским талентом и толиком жељом за животом.

- Музика је била Томин вентил, тако сам ја њега доживио- наводи Милан.

Сматра да је већина умјетника аутодеструктивна и да се због тога поставља питање да ли би Здравковић био то што јесте да није било те његове особине и тешког живота.

- Умјетност се заснива на томе шта си ти. Читав твој живот, карактер, сензибилитет, све што проживљаваш и како проживљаваш одражава се на оно што радиш. Због тога мислим да постоји и страх од пуштања те аутодеструктивности. Иако нас то убија, хоћемо ли ми бити ми без тога- закључио је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:02