/ -FESTIVAL PITOMAčA
29/06/2024 u 01:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Blanka Došen predstavila singl „Blizu srca mog”

Kako je to kada se srce zaljubi u pjesmu na prvu, najbolje zna Blanka Došen.

Jedna od najpopularnijih pjevačica starogradske muzike upravo u jednoj takvoj ‘Blizu srca mog‘, predstavlja nam pravu sebe, a otkrila nam je i zbog čega joj je još veća čast bila da zapjeva ove stihove.

‘Kada mi je autor teksta, gospodin Željko Krznarić, ponudio tekst, ljubav između pjesme i mene zaiskrila je na prvi pogled. Uostalom, pjevati tekst ovakvog pjesnika kao što je Željko Krznarić, za mene je bila velika čast. Osim toga, ‘Blizu srca mog‘ ima posebnu težinu za mene, jer sam u njoj opisana ona prava ja, a pod time mislim na moju suštinu, doživljaj života, umjetnost i senzibilitet‘, otkrila nam je, te dodala ‘Moglo bi se reći da je ‘Blizu srca mog‘ višeslojna. Ona ima taj meraklijski dio, jer ko me dobro poznaje, zna da nisam tipična žena, već zanesena boemka koja svoj život živi kroz umjetnost. Obzirom da je pozorište moja velika ljubav, jer sam neko vrijeme bila dio operskog ansambla, kompozitor Stjepan Ruda Rudinski, gotovo savršeno je spojio muziku i teatar, a sve po mojoj želji‘, ispričala je Blanka.

Iako možda sve nije teklo glatko, no upravo to joj je bilo najveći vjetar u leđa, što se na kraju i te kako isplatilo. ‘Blizu srca mog‘ premijerno je izvela uživo na festivalu u Pitomači, a potom osvojila i prvo mjesto za najbolji tekst na književnom hrvatskom jeziku. 

‘Htjela bih poručiti svim mlađim kolegama da ne posustanu na svom putu, ako duboko vjeruju u to što rade, jer u svijetu gdje je izvrnut sustav vrijednosti, pokušaće vas uvjeriti da je sve crno - bijelo pored vaših vlastitih očiju, a nije baš tako‘, poručila je.

U planu je i video spot, a Blanka ne miruje i već marljivo radi na tome, a do tada pjesmu možete slušati na digitalnim servisima poput Spotifya, Deezera, Apple Musica, Tidala.. kao i mnogim drugima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 01:02