Nouvelle Vague / PORTAL DAN - NOUVELLE VAGUE
10/08/2024 u 12:23 h
Milena ČavićMilena Čavić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Druga noć Rubix festivala: Praznik plesa i dobrih vibracija

Drugo izdanje Rubix festivala nastavljeno je sinoć, kada su hedlajneri Nouvelle Vague "Sinhro" binu doveli do usijanja.

Drumbooty, Dolce Hera audio-vizuelnim performansom zagrijali su publiku. Dolce Hera predstavila je novi spot rađen uz podršku Fondacije "Miloš Karadaglić", kao i remiks njenog prvog singla sa Ninom Žižić "Uncommon Dreams" koju je radio Bizar Duo. Na sceni joj se pridružila i Vladana Vučinić, pa su izvele zajedničku pjesmu "Sweet and Bizzare".

Stejdž je potom rokenrol klasicima i zapaljivim rifovima osvojio Slay the Band, predvođen Edom Feragamom. Bend je u januaru objavio singl, obradu čuvenog rok klasika Led Zeppelina "Stairway to Heaven" i odmah privukao pažnju publike. Da se rokenrol i dalje živi i sluša, pokazali su narednim singlovima "Fly Away" (Leni Kravic) i " You Cant Always Get What You Want" (The Rolling Stones) koje je publika uglas ispratila. 

image

Sly The Band

- SLY THE BAND

Rok oblačimo u novo ruho, izmještamo ga, prerušavamo, spajamo sa modernim. To jednostavno izađe iz mene - kazao nam je upči nastupa frontmen Edo Feragamo.

Sudar hip-hopa i roka veoma je interesantan, donosi novu vrstu dinamike i zato je Sly bend toliko neobičan. 

Naziv ovog eksplozivnog kolektiva, ističe Edo, govori samo za sebe. Nisam želio da se moje ime istakne, već da bend nazivom stekne prepoznatljivost. Sly (eng. lukav, prepreden) je onaj koji odlično funkcioniše u sivoj zoni, može vam podvaliti nešto što niste očekivali, i kupiti vas zauvijek - kazao je frontmen za portal Dan. Baš tako je i bilo! U Crnoj Gori izgradili su jaku bazu fanova.

I bila je skoro ponoć kada nas francsuki kolektiv zapljusnuo "novim talasom". I stranci i Crnogorci nisu štedjeli glas ni dlanove pozdravljajući Nouvelle Vague.

image

Nouvelle Vague

DAN - PORTAL DAN

Dvije decenije fantastične muzike, spoj bosa nove, postpanka, džeza i roka dočekan je s ovacijama. Promjenljivi ritmovi, senzualni, na momente divlji ples nikog nisu ostavili ravnodušnim.

"Love Will Tears Us Appart", "Guns of Brixton", "Too Drunk to Fuck", "Shout"... smjenjivale su se numere koje su im donijele svjetsku slavu.

image

Nouvelle Vague

PORTAL DAN - PORTAL DAN

Neizostavn je bio i "Shout", singl sa novog albuma. Obradovali su nas i izvođenjem hita grupe The Smits "This Charming Man", takođe sa novog albuma. Balada "In a Manner of Speaking" rasplakala je publiku, ali i bend i zaokružila fantastičan nastup. 

I taman kada smo pomislili da je vrijeme za plesnu pauzu, razuvjerio nas je Creazy P, dvojac koji od osamdesetih plijeni binama i osvaja publiku svih meridijana. Danijel Mur i Džejms Baron su krajica i kralj gruva i ritma. I zaista, vođeni njihovom devizom da ples ne smije stati, igrali smo "za njih" i "sa njima".

image

Creazy P - Danijel Mur na Sinhro stejdžu

PORTAL DAN - PORTAL DAN

 

EKSKLUZIVNI INTERVJU: Mark Kolin (Nouvelle Vague): Ne smijete izgubiti kreativnost, iznenadite publiku

Ernan Kataneo za portal Dan uoči nastupa na Rubix festivalu: Pripremite se za melodične i najnovije trake

Izabela Roselini sadejstvom umjetnosti i nauke oduševila publiku Rubix festivala

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 04:01