/ -EPA EFE
11/06/2024 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ijan Makelen će glumiti Gandalfa u novom Gospodaru prstenova pod jednim uslovom

Engeski glumac Ijan Makelen igrao je čuvenog Gandalfa u epskim filmskim trilogijama Gospodar prstenova i Hobit.

Kako prenosi The Independent, Makelen je rekao da je čuo glasine kako će se Gandalf pojaviti u filmu, ali ništa od toga nije službeno potvrđeno.

"Trenutno nema scenarija, nema ponude, nema plana", komentarisao je Makelen i otkrio da je zainteresovan za repriziranje uloge, ali pod jednim uslovom.

"Ako budem živ", našalio se glumac.

Makelen je za ulogu Gandalfa nominovan za najboljeg sporednog glumca, kao i za dve BAFTA nagrade.

Podsjećamo, vijesti o "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" otkrivene su početkom prošlog mjeseca, na oduševljenje brojnih obožavatelja epske franšize.

Osim Endija Serkisa i Peter Džekson će na filmu raditi kao producent. Planirana premijera filma trebala bi da bude u 2026. godini.

Makelen nije jedini glumac kojeg su pitali da li želi da reprizirati svoju ulogu. U nedavnom intervjuu, dok je promovisao svoj najnoviji film "The Dead Don‘t Hurt", pitali su Viga Mortensena da li je zainteresovan da ponovo glumiti Aragorna.

"Ne znam tačno koja je priča, nisam je čuo. Možda ću je s vremenom saznati. Volim da glumim tog lika. Puno sam naučio glumeći ga. Jako sam uživao. Učinio bih to kada bi imalo smisla u odnosu na moje godine, priču i sve to. Učinio bih to samo ako bi imalo smisla za lika. Bilo bi glupo to učiniti ako je drugačije", rekao je tada glumac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 09:54