Bajaga nakon 40 godina / -PLAKAT
20/02/2024 u 18:10 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koncert Bajage i Instruktora "Pozitivna Geografija", raspordat za manje od 24 sata

Ne očajavajte, spektakl je u najavi

Koncert "Pozitivna geografija - 40 godina" u MTS dvorani najavljen juče za 21. april već je rasprodat.

- Neizmjerno hvala na ovakvoj munjevitoj reakciji, podršci i ljubavi. To je velika inspiracija i motivacija. I da ljubav je uzajamna. Za sve one koji nijesu obezbijedili ulaznice za ovaj koncert  - NE OČAJAVAJTE. Uskoro ćemo vas obavijestiti o zaista velikom, koncertnom spektaklu koji nas čeka ovoga ljeta u Beogradu. Pred nama je jep mnogo lijepih događaja i uzbuđenja - napisali su na instagramu Bajaga i instruktori.

Momčilo Bajagić i instruktori i PGP RTS odlučili su da brojne jubileje proslave nizom velikih projekata.

Kako su ranije najavili u planu je 40 koncerta u 40 gradova. U pripremi je LP ploča specijalno reizdanje ograničenog tiraža albuma Pozitivna geografija, na čuvenom 180 gramskom vinilu, koje će PGP RTS objaviti u originalnom omotu autorke Goranke Matić.

U planu je novi dokumentarni film, koji će, na inicijativu Zabavnog programa RTS-a, biti realizovan tokom ove godine, a biće posvećen bogatoj Bajaginoj karijeri i njegovom ukupnom dosadašnjem doprinosu muzici i umjetnosti uopšte.

Uoči aprilskog koncerta, u zgradi RTS- a u Takovskoj 10, biće upriličena i specijalna izložba "Četiri decenije Bajagine Pozitivne geografije" – koju će činiti arhivske fotografije (autorke Goranke Matić) iz te čudesne 1984. godine.

Ovu izložbu u RTS-u će upotpuniti i drugi zanimljivi predmeti, koje će Momčilo Bajagić i članovi benda ustupiti za tu priliku – instrumenti na kojima su tada svirali (Bajagina "les pol" gitara od mahagonija, iz 1976. godine, Loknerove klavijature, itd.), zatim originalni posteri i karte za koncerte, djelovi odevnih stilizacija iz tog vremena...

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:32