/ -JUTJUB
16/10/2024 u 12:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kultni album Gibonnija posle 25 godina konačno na vinilu

"Judi, zviri i beštimje", peti Gibonnijev studijski album objavljen 1999, 25 godina kasnije dobio je i dugoočekivano izdanje na vinilu.

"Album koji je u mnogočemu označio prekretnicu u njegovoj karijeri iznjedrio je cijeli niz uspješnih pjesama poput ‘Činim pravu stvar‘, ‘Divji cvit‘, ‘Projdi vilo‘, ‘I ja ću budan sanjati‘ (duet sa Vannom), ‘Posoljeni zrak i razlivena tinta‘, kao i naslovnu ‘Judi, zviri i beštimje‘, koje i četvrt vijeka kasnije, ne samo traju, i postale su dio antologijske pjesmarice domaće muzike, već iz godine u godinu osvajaju nove generacije publike. Na čak osam pjesama gitaru je odsvirao Vlatko Stefanovski, koji će od ovog izdanja, poput Nikše Bratoša, postati Džibonijev redovni saradnik, a klapa Cambi otpjevala je a capella verziju pjesme ‘Projdi vilo‘", podsjećaju iz Dallas Recordsa.

Gibonni napominje da je ta godina bila za nove početke.

– Prvi album koji sam u cjelosti radio sa Nikšom Bratošem kao producentom i Ozrenom Kanceljakom kao poslovođom. Bilo je tu puno entuzijazma kod saradnika, a i ja sam plutao u plodnoj vodi neočekivanog nadahnuća. Sjećam se da sam pisao u raspoloženju kao da mi je to debitantski album i kao da se ništa od onoga ranije nije dogodilo, bez balasta minulog rada. Trag albuma mjerim po tome koliko pjesama ostane na životu kad se prašina i barut raziđu, koliko se ti možeš poistovijetiti s tom pričom kao da je bila danas, a ne u prošlom vijeku – izjavio je Džibo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 12:52