/ -JUTJUB/SKRINSOT
08/05/2024 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastup predstavnice Irske zgrozio gledaoce Eurosonga

Jedan od najupečatljivijih nastupa prve polufinalne večeri Eurosonga je svakako bio onaj irske predstavnice Bambie Thug koja se predstavila pjesmom "Doomsday Blue".

Na društvenim mrežama kažu da su Irci ove godine na Eurosong poslali vješticu, a kada pogledate njen nastup bit će vam jasno i zašto. U pjesmi "Doomsday Blue" je opisano slomljeno srce i bol neuzvraćene ljubavi.

U tekstu se spominje kletva Avada Kedavra, koja potiče iz aramejskog jezika, a koju je popularizovala franšiza o Harryju Potteru. Avada Kedavra je poznata kao "ubojita kletva".

Njen nastup izazvao je lavinu reakcija koje su sezale od potpunog oduševljenja do totalnog zgražavanja.

"Jesmo li upravo gledali prizivanje đavola?", pitali su se na mrežama, a neki su tvrdili da je Bambie Thug izvela satanistički ritual na sceni arene u Malmeu.

Ipak bilo je i onih koji su njen nastup opisali kao najbolji performans na ovogodišnjem izdanju muzičkog takmičenja. Bambie Thug je postala prva predstavnica Irske koja se kvalifikovala za veliko finale Evrovizije u posljednjih šest godina. Takođe, iskazala je svoju podršku Palestini usred niza protesta zbog učešća Izraela na takmičenju.

"Ja sam za Palestinu, to se ne mijenja. Teška je godina za biti u takmičenju", rekla je Bambie uoči polufinala, "Ne slažem se s odlukom koju je donijela Evropska radiodifuzna unija, ali ja nisam EBU, ne mogu promijeniti njihovo mišljenje".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:24