/ -JUTJUB/SKRINSOT
19/04/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pearl Jam ima novu pjesmu

Pearl Jam je objavio "Wreckage", najnoviju pjesmu sa svog predstojećeg albuma "Dark Matter". Pjesma srednjeg tempa otkriva Edija Vedera kako oblači kaput Toma Petija, pjevajući o temama preživljavanja i protoka vremena.

Akustična melodija nudi još jedan stilski pomak, nagovještavajući svestranost prikazanu na 12. studijskom albumu Pearl Jama. Nasuprot tome, prethodno objavljena "Running" je mahnit napad u pank stilu, dok naslovna pjesma donosi bombastični, himnični rok.

U razgovoru za Spin, gitarista Stoun Gosard je otkrio kako su Veder i producent Endrju Vat izgradili osnovu za pjesmu.

– Endrju i Ed su to zajedno riješili. Jednog jutra smo ušli i prosto se nešto se desilo – objasnio je gitarista. – Ona vjerovatno ima najveću moć za mene lično, u smislu da čim čujem početak pomislim da to mora da je Edova pjesma. Tek kasnije sam postao svjestan te moći. Endrju me je ohrabrio da odsviram taj mali harmonični, akustični dio skoro kao melodiju The Cure. Igrao sam se zajedno sa pjesmom da bih je ponovo naučio i zaista se radujem što ću je svirati uživo. To je zaista moćan tekst i mislim da smo uradili stvarno sjajan posao, da nešto uzmemo i zaista dovedemo do krajnjih granica.

Album "Dark Matter" stiže u petak, 19. aprila. Veder – koji nije poznat po preuveličavanju ili samopromociji – otvoreno ga je nazvao "najboljim radom benda". Bend je predstavio LP 16. aprila uz specijalnu globalnu zabavu koja je održana u bioskopima širom svijeta.

Pearl Jam će podržati izdanje svjetskom turnejom, koja počinje 4. maja u Vankuveru u Kanadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:41