Rijana ispisala istoriju / instagram
03/06/2024 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rijana upravo ušla u istoriju muzike: Pjevačica sa najviše dijamantskih hitova ikad

Slavna pjevačica je dobila titulu umjetnice sa najviše dijamantskih hitova ikad.

Kao što je poznato, RIAA (Udruženje diskografske industrije Amerike) dodjeljuje zlatne i platinaste nagrade. Zlatna nagrada dobija se za 500.000 prodatih primjeraka albuma/singla, a platinasta za milion. Godine 1992. RIAA je uvela i dijamantsku nagradu, koju dobijaju izvođači koji prodaju albume ili singlove u 10 miliona primjeraka, prenosi Index.hr.

Rijana spremna za veliki povratak na scenu

Rijana se zbog toga upisala u istoriju. Postala je solo izvođač sa najviše hitova sa dijamantskim sertifikatom. Prethodno je bila izjednačena sa nekoliko drugih umjetnica. Međutim, sad je zaradila još četiri dijamantska sertifikata od udruženja diskografske industrije (RIAA) ostavljajući svoje konkurente daleko iza sebe budući da ih sada ima rekordnih sedam.

Prema službenoj web stranici RIAA, njen i Jay-Z-jev zajednički hit iz 2007. „Umbrella“ zaslužio je dijamantnu plaketu, kao i pjesma „Work“ iz 2016. Sa albuma Anti – „Needed Me“ i sa Unapologetic „Stay“ takođe su dosegle status dijamanskog sertifikata.

Rijana razljutila vjernike pozirajući kao časna sestra

Preostale pjesme koje imaju isti status su i „Diamonds“, „Love the Way You Lie“ i „We Found Love“. „Nema natrag i naprijed“, oglasila se Rihanna na društvenim mrežama nakon novog priznanja.

Na listi ženskih izvođačica s dijamantnom nagradom još su Katy Perry (4), Cardi B (3), Lady Gaga (3), Nicki Minaj (2) i Halsey (2).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 21:27