Barbara Pravi / - SKRINšOT/JUTJUB
21/06/2024 u 19:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Francuska pjevačica srpskog porijekla snimila spot u Srbiji: Pjesma je omaž njenom prezimenu

- U mojoj krvi su rat, gubici i odlasci, ali iznad svega je ljubav, ljubav - poručuje u svojoj novoj pjesmi, za koju je spot snimljen u Srbiji, francuska pjevačica Barbara Pravi.

Mlada muzičarka, čije je porijeklo francusko, iransko i srpsko, odala je počast svojoj porodici i svom prezimenu Pjević u pjesmi koja se zove „La Pieva – Chez moi“.

Spot gledaoce vodi u srpsko selo. Barbara sjedi na klupi koja je prekrivena ćilimom i miljeom, drži klupko baki koja pletea, kuva sa rođakama i pod ruku šeta sa dedom koji nosi šajkaču na glavi.

Pjesma je, navela je, omaž njenom prezimenu.

Inspiracija je bila njena pretkinja, udovica Milovanović, Romkinja koja je živjela u srpskim planinama i šetala od sela do sela, pjevajući meštanima.

Pjevala je o životu, planinama, nebu i ljubavi, a pričala je i priče. Toliko je dobro pjevala da su ljudi zaboravili njeno ime, njenog muža. Narod je znao kao „pjevu“, a od tog nadimka njeni potomci su izgradili prezime koje Barbara danas nosi, navela je pjevačica na Instagramu.

Barbara najavljuje da će njen predstojećii album, koji će objaviti 6. septembra, imati ponešto od svega: tradiciju, uspomene, snagu, strast i slobodu.

Barbara Pravi je svoj prvi album „On n’enferme pas les oiseaux“ (Mi ne zatvaramo ptice) objavila 2021. godine, uz odlične ocjene kritičara. Privukla je pažnju naše javnosti učešćem na Evroviziji 2021. godine kada je osvojila drugo mjesto pjesmom „Voila“.

Više puta je pričala koliko je na nju uticao njen deda po ocu koji je Srbin (i kome je posvetila pjesmu istog naziva), te da joj je on pomogao da izabere umjetničko prezime Pravi, jer to na srpskom znači „pravo, autentično“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 20:23