Ajka Kolaković snimila autorsku pjesmu / -SKRINšOT/JUTJUB
11/01/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Majka Donne Ares ispunila kćerkinu želju i snimila pjesmu

"Idem sama kroz oluje" biografska pjesma

Nakon tri sevdalinke Ajka Kolaković, majka pjevačice Donne Ares, ispunila je svoju želju i želju svoje kćerke da snimi autorsku pjesmu.

Pjesmu "Idem sama kroz oluje" je radio profesionalni tim muzičara iz Bihaća, na čelu sa Adom Iftićem koji je kompletan autor, ali je učestvovao i u realizaciji spota.

Ajka je na ovaj način pokazala svu snagu koju nosi, te kroz tekst pjesme opisala svoj život. "Svoje suze ne krijem, osmjehom ih prekrijem" govore  stihovi.  Ova porfesorica klavira je momenat snimanja pjesama uvijek odlagala.

- Muzika je lijek za dušu. Pet godina nisma mogla progovoriti, a ne zapjevati i ovo sad što sam radila, radila sam sa možda 50 odsto snage. Svoju bol ću imati cijeli život i ja je ljubmorno čuvam i ona je u srcu mom. Ponosna sam na sve što je moja kćerka uradila. Živim od lijepih uspomena. Ona je i sada ovdje sa mnom - kazala je Ajka za Novu BH.
Ajka je autor preko 30 dječjih pjesama, neke od njih su i u udžbenicima za djecu... Kako je uvijek u muzici, uvijek je i tražila način da neku svoju kreativnost izrazi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:38