Rabel Star / -MARINA UZELAC
16/02/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rebel Star predstavlja novi singl: Vreme je za "Entropiju"

Treći singl sa albuma Sedmo nebo

Treći singl sa sedmog albuma benda Rebel Star "Sedmo nebo", za koji je audio snimljen tokom maja 2023. godine u studiju Down There u Beogradu, inženjer zvuka Uroš Milkić, u produkciji Željka Markuša i Uroša Milkića.

Na jesen prošle godine Rebel Star predstavili su album "Sedmo nebo" sa četrnaest novih pjesama. Te Milanove priče bile su u isto vreme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi. Singl "Mesec" Rebel Star objavio je početkom ljeta prošle godine, a na jesen zajedno s albumom objavljena je i druga video vinjeta, ovog puta za "Ponoć", u režiji Dinka Čvorića – Doringa. Sada imamo priliku da čujemo i vidimo treći singl sa albuma za pjesmu "Entropija".

Pjesma je inspirisana drugim zakonom termodinamike, gdje svaki sistem teži stanju neuređenosti. Poslužila je kao metafora za društvo u kojem živimo, a slatko-gorka atmosfera pjesme, uz ritam koraka i ulice inspirisala je bend da spot snimi u srcu grada. Kao idealna lokacija za polu-raspad poslužila je sedma oblast u Budimpešti, danas kraljica ‘party‘ turizma ali i spomenik ljudskom ludilu. Oblast gdje se ožiljci istorije mešaju sa mirisima svjetske kuhinje, Art Nouveau arhitektura sa ruin pabovima i gdje mnogi turisti mijenjaju dan za noć. Milanov sin Andrej Glavaški je muzičar i fotograf koji živi u sedmoj oblasti i kroz svoj objektiv je uspješno prenio jedno sunčano jutro u Eržebetvarošu.

image

Rabel Star

-ANDREJ GLAVAšKI

Koncerti benda uvijek su iznenađenje, pošto Rebeli imaju sedam albuma sa preko osamdeset pjesama na repertoaru i nije im lako da izaberu set listu. Ovog puta u Močvari predstavljaju "the best of" po izboru benda, tako da će biti zastupljen materijal sa svih albuma, a zvuk će biti od akustičnog alt-kantrija do indie buke gitara i sintisajzera sa svim nijansama "između" pravaca.

Album "Sedmo nebo" dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, uz CD i vinil kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:02