
Novak Đoković i njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.
Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.
- Sve su to etikete koje se poslije pogrešno interpretiraju - navodi kao razlog, prenosi "Lepa i srećna".
On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vrijeme igra na istom, vrlo visokom nivou.
Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne bježi od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbijedi hidratima, ali je uvijek riječ o bezglutenskim tjesteninama.
Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, poslije osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvijek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dvije kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i sjemenki.
Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvijek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savjetuje ona - pomiješajte mljevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umijesite i od smjese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.
Коментари (0)
Оставите свој коментар