Јелена и Новак Ђоковић / - Инстаграм
08/02/2022 u 06:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак и Јелена Ђоковић не конзумирају шећер, ал имају замјену за њега

Увијек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и двије кашичице манука меда

Новак Ђоковић и његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани.

Сам Новак је више пута одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац.

- Све су то етикете које се послије погрешно интерпретирају - наводи као разлог, преноси "Лепа и срећна".

Он каже да је његова исхрана "базирана на биљкама" већ дуже од четири године и да све вријеме игра на истом, врло високом нивоу.

Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бјежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбиједи хидратима, али је увијек ријеч о безглутенским тјестенинама.

Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, послије освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу, а остатак табле остао нетакнут. Зато увијек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и двије кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и сјеменки.

Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увијек има у фрижидеру. Дакле, експериментишите и сами, савјетује она - помијешајте мљевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умијесите и од смјесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:09