Украјински Калуш оркестар / -Еуровисион ТВ
10/05/2022 u 23:20 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Познато првих десет финалиста 66. Еуросонга

Представници Словеније и Хрватске без пласмана у Торину

Представници Швајцарске, Јерменије, Исланда, ЛИтваније, Португала, Норвешке, Грчке, Украјине, Молдавије и ХОландије - првих је 10 финалиста 66. Еуросонга који је почео у Торину. Они ће се у суботу, 14. маја, надметати за најљепшу пјесму Европе заједно са још десет представника из другог полуфинала, које је на програму у четвртак увече, 12. маја, као и са директним учесницима ткз. Велике петорке (Велике Британије, Шпаније, Њемачке, Француске и земље домаћина, Италије).

Вечерас се у Пала Олимпик дворани представило 17 земаља учесница: Албаниjа, Летониjа, Шваjцарска, Словениjа, Бугарска, Молдавиjа, Украjина, Литваниjа, Холандиjа, Норвешка, Португалиjа, Данска, Jермениjа, Аустриjа, Хрватска, Исланд и Грчка.

Друго полуфинале 12. маја

Друго полуфинале 66. Еуросонга на програму је у четвртак увече када ће под редним бројем 15 наступити наша представница Владана са нумером Breathe. Са њом ће одмјерити снаге представница Србије Констракта која наступа под редним бројем 3, али и Андреа из Сјеверне Макеодније са 11. позиције. Поред ове три представнице у четврак наступају још и представници Аустралиjе, Грузиjе, Финске, Азербеjџана, Сан Марина, Румуниjе, Чешке, Пољске, Белгиjе, Шведске, Естониjе, Ирске, са Кипра и Малте.

Прво полуфинале је отворила албанска представница Ронела Хаjати са нумером "Sekret", ређали су се представници Летониjе - Citi Zēni или Други момци који су отпјевали "Eat Your Salad", Литваније коју је предводила Моника Лиу са композицијом "Sentimentai", Швајцарске Маријуса Бера са врло смиреним наступом у духу баладе коју је отпјевао "Boys Do Cry".

image

Словенија ЛПС

-Еуровисион.тв

Представници Словеније група ЛПС одлучила је да нас врати у прошлост својом пјесмом Диско. Спој различитих спојева донијели су представници Украјине оркестар "Калуш" са пјесмом "Стефаниа". Добили су, несумњиво, највећу подршку публике у дворани досад, у знак подршке због тренутне ситуације у Украјини. Представници Бугарске, група Intelligent Music Project са пјесмом Intention ријешили су да пођу стопама прошлогодишњих побједника – групе Манескин. Из Холандије на евровизијску сцену стигла је пјевачица занимљивог имена – С10, која је мало смирила Пала Олимпико, пјесмом De Diepte. Хармоника и виолина су доминирале у пјесми "Trenulețul" представника Молдавије, Zdob şi Zdub & Frații Advahov. Потом су услиједиле баладе "Saudade Saudade" из Португалије у извођењу МАРО и "Guilty Pleasure" Мие Димшић која је представила Хрватску. Група "Реди" из Данске је један од ријетких женских рок бендова из те земље које су почеле полако, али завршиле наступ у рок еуфорији. Брза нумера "Хало" стигла је из Аустрије у интерпретацији LUM!X feat. Pia Maria. После аустријске брзине, Systur са Исланд су поново спустили лопту умирујућом пјесмом "Með Hækkandi Sól". Иако нијесмо навикли из Грчке је Аманда Тенфјорд донијела баладу Die Together. Норвешку су заступали представници скривеног идентитета под називом Subwoolfer с нумером "Give That Wolf A Banana". Млада Јерменка Роса Лин је у Торину извела нумеру "Снап" и тиме закључила прво такмичарско вече.

image

Хрватска Миа Димшић

-Еуровисион ТВ
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:57