Жири / UNSPLASH
15/05/2022 u 19:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евровизиjски тим Црне Горе тражи поjашњење зашто jе оспорено гласање жириjа

Евровизиjски тим РТЦГ затражио jе поjашњење од ЕБУ након што jе на саjту Еуросонга обjављено да jе на другоj полуфиналноj вечери оспорено гласање жириjа у шест земаља, међу коjима jе Црна Гора

Финале Евровизиjе одржано jе синоћ у Торину, а у току вечери оспорено jе гласање жириjа шест земаља.

Евровизиjски тим РТЦГ затражио jе поjашњење од Европске радиодифузне униjе (ЕБУ), након што jе на саjту Еуросонга обjављено да jе на другоj полуфиналноj вечери оспорено гласање жириjа у шест земаља, међу коjима jе Црна Гора.

Евровизиjски тим РТЦГ наводи да jе гласање у студиjу протекло у редовноj процедури, а након тога уредно овјерено од ЕБУ и да не виде разлог за сумњу у било какав облик нерегуларности, преноси портал РТЦГ.

- Кад jе ријеч о финалноj вечери, као што jе публика могла да примијети у директном телевизиjском преносу, гласови су саопштени jавно и укус нашег жириjа у наjвећем дијелу поклопио са распоредом земаља на коначноj табели - наведено jе у саопштењу.

Према саопштењу на саjту ЕБУ, партнер Европске радиодифузне униjе коjи врши мониторинг над гласањем током Евровизиjе указао jе да су у резултатима шест земаља, међу коjима jе и Црна Гора, идентификовани, како jе наведено, "одређени нерегуларни обрасци гласања".

Те земље су, осим Црне Горе, Азербеjџан, Грузиjа, Пољска, Румуниjа и Сан Марино.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:49