/ -FOTO: FEJSBUK
20/02/2023 u 20:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Priča o bendu koja je nadživio Jugoslaviju: Snimljen dokumentarac o braći Jelić i Yu grupi

Ovaj film je dobra prilika da se približimo idealu koji ovaj bend i njegova priča predstavlja, kazao je reditelj Lungulov

Dokumentarni film "Ju grupa - Trenutak sna“ reditelja Darka Lungulova biće premijerno prikazan 2. marta u Mts dvorani u okviru FEST-a, u Beogradu. 

- Radujem se što će članovi porodice Jelić doći na premijeru iz raznih krajeva svijeta. Ovo će biti dobra prilika za sve nas da se sastanemo, ali i ujedinimo sa trojicom braće, njihovom decom i unucima - poručio je Lungulov.

Film "Ju Grupa - Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživjela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici Jelić, i prati trojicu braće Jelić - Žiku, Dragog i Radeta od četrdesetih godina prošlog vijeka. 

U filmu učestvuju i gitarista Ju grupe Petar Jelić, koji je uradio muziku film, nekadašnji bubnjari benda Raša Đelmaš (1950-2021) i Dragoljub Đuričić (1953-2021), kao i Saša Radojević, Peca Popović, Siniša Škarica i drugi.

Kako je navedeno, "epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi".

- Ovaj film je dobra prilika da se približimo idealu koji ovaj bend i njegova priča predstavlja. Nadam se emotivnom susretu sa publikom - zaključio je Lungulov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:22