/ -JUTJUB/SKRINŠOT
08/12/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saša Baša objavio je debi album „Trizofrenija"

Kombinacija brojnih muzičkih stilova i žanrova

Saša Baša objavio je svoj debi album "Trizofrenija", zanimljivo izdanje na kome autor kombinuje brojne muzičke stilove i žanrove.

– "Trizofrenija" je, najkraće rečeno, kompilacija svih mojih podijeljenosti spakovanih u jednu cjelinu. To je eksperimentalni, konceptualni album sa izvjesnom crtom i komercijale i alternative –kaže autor i dodaje:

– Riječ je o alternativnom rok albumu sa primjesama elektro muzike, svinga, šafla, džeza, hip hopa i baladne muzike. Podijeljen je u tri etape, tri trilogije, jer sâm rad zasnivam na tri različita alter-ega, koji nemaju svoje ime, ali imaju svoje "bendove" (iako su ti bendovi sastavljeni od istih članova, s tim što Lazar Pantelić u Virtual Ritual bendu repuje umjesto što svira klasičnu gitaru). Tu su, dakle, "bendovi" – Saša Báša i Lila Idila, Saša Báša i Snene Sene i Saša Báša i Virtual Ritual.

Saša Baša kaže da su pjesme nastajale u prethodnih deset godina i tokom perioda Aleje Velikana.

– Mnogi motivi i neke pjesme, kao "Plan B za Dan D" potiču još od Aleje, kao što će i neke od pjesama sa drugog albuma. Korijenima sam i dalje vezan za rad u Aleji, ali sam autorski evoluirao i napredovao, te gledam da sadašnji rad baziram na drugačijem zvuku od Alejinog – kaže Baša i otkriva:

Naredni projekti i albumi neće biti u ovakvom konceptualnom obliku, već će svi biti u jednom stilu, odnosno žanru kaže Baša i dodaje da je 13 novih pjesama spremno za drugi album, od kojih će odabrati "samo" 10, a kompletan album biće u "Lila Idila" stilu,piše headliner.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:57