Rupert Merdok peti put stao na ludi kamen / - NEWS.SKY.COM
03/06/2024 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rupert Merdok se oženio peti put

Milijarder koji ima 93 godine oženio se 67-godišnjom Elenom Žukovom, penzionisanom molekularnom biologičarkom.

Vjenčanje je upriličeno u Merdokovom vinogradu u Kaliforniji. Na fotografijama koje su objaviloi britanski mediji, vidi se nasmijani par. Merdok nosio žutu kravatu dok je Žukova nosila bijelu haljinu dugih rukava. Milijarder se ženi nešto više od godinu dana nakon što su se prošlog aprila pojavili izvještaji o njegovom zabavljanju sa Žukovom, i to četiri mjeseca pošto je prekinuo dvonedeljnu vjeridbu sa En Lesli Smit, 67-godišnjom radio-voditeljkom.

Merdok je Žukovu upoznao na velikom porodičnom skupu čiji je domaćin bila njegova treća bivša supruga, Vendi Deng, sa kojom je bio u braku 14 godina prije njihovog razvoda 2013. godine.

Njena 42-godišnja kćerka Daša Žukova je rusko-američka kolekcionarka umjetnosti i filantrop koja je ranije bila udata za Romana Abramoviča, ruskog oligarha i bivšeg vlasnika fudbalskog kluba „Čelsi" iz Premijer lige.

Slavni fudbaler se oženio treći put i uzeo ženino prezime

Merdok se 2022. razveo od svoje četvrte žene, 67-godišnje glumice i modela Džeri Hol. Prošlog septembra, nakon sedam decenija karijere na čelu medijske imperije, Merdok se povukao sa mjesta predsjednika "Fox and News Corp".

Merdokova kompanija "News Corp" sa sjedištem u Njujorku posejduje stotine lokalnih, nacionalnih i međunarodnih digitalnih medija uključujući Volstrit džornal, Foks njuz i Skaj njuz Australija, kao i izdavača knjiga Harper Kolins.

Prema Forbsu, Merdokova neto vrijednost približno iznosi 19,5 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 15:30