/ -INSTAGRAM
17/09/2024 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvijezda serije "Slatke male lažljivice" Lusi Hejl prvi put progovorila o borbi sa zavisnošću

Nekoliko godina nakon što je završila borbu sa zavisnošću, bivša zvijezda serije "Slatke male lažljivice" Lusi Hejl, otkriva detalje o svojoj borbi sa alkoholizmom i objašnjava kako je gluma igrala ključnu ulogu u njenom oporavku.

Lusi Hejl nedavno je otvorila dušu o svojoj borbi sa zavisnošću od alkohola koja je počela u tinejdžerskim godinama i obilježila je činjenicu da je već dvije i po godine "trijezna" nakon što je, kako kaže, "dotakla dno".

"Donijela sam odluku 2. januara 2022. godine da ću učiniti sve što mogu da postanem trijezna", izjavila je 35-godišnja glumica u intervjuu za People, objavljenom 12. septembra. "Znala sam da ako nastavim tim putem, izgubiću sve što mi je važno."

Glumica je bila u početku oprezna kada je u pitanju dijeljenje svog putovanja ka izliječenju sa svijetom, ali njena iskrenost je pomogla ljudima da se osjećaju "viđenima", što je za nju bio "najveći dar".

"Kada sam se izliječila, moja namjera nikada nije bila da postanem ikona izlječenja", rekla je Lusi, koja će 12. septembra primiti Humanitarno priznanje 2024. od Friendly House, centra za oporavak žena.

Put ka izlječenju bio je dug i trnovit, ali je pomogao Lusi da bolje razumije sebe.

"Definitivno sam morala da prođem kroz proces oporavka", objasnila je Lusi. "Bilo je potrebno mnogo, mnogo godina, mnogo povrataka, mnogo mračnih trenutaka, mnogi doslovni i figurativni padovi da bih shvatila šta funkcioniše u mom životu, otkrila zašto sam pila, jer uklanjanje alkohola je samo jedan dio toga."

Kada je Lusi prolazila kroz teže trenutke, našla je utjehu u svom radu, posebno u svojoj sedmogodišnjoj ulozi u seriji "Slatke male lažljivice", koja je učinila da stekne slavu.

"Ako budem potpuno iskrena, bez moje karijere i bez te kreative, ne znam da li bih uspjela", podijelila je Lusi.

"Mislim da je ta serija i moja ljubav prema onome što radim bila moj Sjeverni pol, zaista mi je dala svrhu i još uvijek mi daje svrhu."

Što se tiče njenog trenutnog života, Lusi kaže da autentičnost pomaže da pronađe najveću radost.

"Bilo je to pravo vrijeme da konačno pokažem sebe jer je to sve što sam ikada željela. Bilo je to ludo putovanje, ali sam veoma zahvalna."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 13:11